Bli med på Brannfjell Opp 26. september 2019!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Aug 2019


Skigruppa takker alle deltakere for oppmøte i årets Brannfjell Opp. Det ble solid ny deltakerrekord med hele 237 deltakere på startstreken. Gledelig med mange deltakere fra andre grupper enn skigruppa. 

Resultatlistene er nå samlet og lagt ut på våre resultatsider som du finner her: http://ski.bekkelagets.no/p/16669/resultater 

Premier: Vinnere i klasser 11 år og eldre som ønsker gratis startnummer til Oslos Bratteste førstkommende lørdag bes umiddelbart ta kontakt med pingierd@gmail.com for utdeling av en kode som gir gratis påmelding. Er det andre i toppen av listene som ønsker startnummer kan dere gjerne også si ifra. Dersom vinnerne ikke er interessert i deltakelse, deler vi ut til den beste av de som er interessert.  Frist for å melde interesse er fredag kl 15.

Det er et litt halvmanuelt resultatsystem på dette arrangementet, så om du finner feil eller mangler kan du melde det til pingierd@gmail.com

Resultatene på nett inneholder ikke tider for klasser under 11 år. Ønsker du å vite tiden til ditt barn kan du ta kontakt med pingierd@gmail.com

Hall of fame lister vil oppdateres i løpet av høstferien.


Vil du måle kondisen mot de sprekeste i vår bydel? Tradisjon tro inviterer skigruppa i BSK til motbakkeløpet «Brannfjell Opp». Arrangementet går av stabelen på kvelden torsdag 26. september. Løpet er gratis og åpent for alle BSK-medlemmer og andre som ønsker å teste formen. Bli med og utfordre skiløperne i alle aldersklasser fra 2 år til gubbeklasse! Vi oppfordrer også foreldre til å bli med og måle seg mot andre foreldre – det synes barna er gøy! 

Arrangementet vil følge samme mal som tidligere år, dvs. oppmøte på Brannfjelltoppen i god tid før kl. 18.00 (høyeste punkt på Brannfjell, litt øst for lysløypas høyeste punkt). Parkering må skje i tilstøtende småveier. Ca. kl. 18.00 løper alle deltakerne i samlet gruppe nedover løypa mot løpsretningen og mot Middelalderparken og hvor vi "slipper av" de yngre gruppene etter hvert som vi passerer deres startpunkt.

Etter løpet blir det gratis pølser og saft til alle deltakere.

Vi har i år vært så heldige å få 10 gratisbilletter til motbakkeløpet Oslos Bratteste som går 28. september som vil bli brukt som premier til beste jente og gutt i følgende aldersgrupper; 13-14, 15-16, junior, senior, foreldre. 


Påmelding:

Deltakelse er gratis. For å lette håndtering av startnummer og dimensjonere innkjøp av pølser og saft ber vi om at alle melder seg på i forkant. Frist for påmelding er satt til 26. september kl 14. Om du ikke har rukket det innen fristen er det mulig å melde seg på ved oppmøte, men som sagt - vi setter pris på forhåndspåmelding.

Påmelding gjøres her: http://palisoft.no/bsk/index.php?arrid=23


Frivillige:

Vi trenger som vanlig hjelp fra foreldre i skigruppa som ikke selv har tenkt til å løpe. Setter stor pris på om dere melder dere i god tid :)

Oppgavene vi trenger hjelp til er utdeling av startnummer, start av løperne, hjelp med tidtaking ved målgang, noen løypevakter, grille og dele ut pølser og saft. Om du kan hjelpe til så meld deg på her: http://palisoft.no/bsk/?arrid=22. På forhånd tusen takk til alle som stiller opp!


Resultater:

Relativt manuell tidtakning, resultatlister lages etter løpet og publiseres på nett. Inntil da kan dere kose dere med "Brannfjell Opp Hall-of-Fame" som inneholder alle tidligere resultater her: http://ski.bekkelagets.no/p/16669/resultater 


Lurer du på hva dette løpet er kan du lese stemningsrapport fra fjorårets arrangement her: http://ski.bekkelagets.no/blog/post/132297/deltakerrekord-i-brannfjell-opp!?ispage=true 


Løyper:

Løpere født 2012 og senere: starter ved stort grantre på toppen av gressletten hvor frisbee golfen holder til. Ca 450m.

Løpere født 2010-2011: starter i bunnen av gressletten hvor frisbee golfen holder til. Ca 730m.

Løpere født 2008-2009: starter på Ekebergsletta litt nord for Ekeberg skole, fra treklyngen hvor polarskipet Norge tok av til Nordpolen. Ca 1,1 km.

Løpere født 2006-2007: starter fra Ekebergrestauranten. Foreldre som synes den fulle distansen blir litt drøy, kan også få starte herfra. Ca 2,5 km. Vis varsomhet ved kryssing av Ekebergveien (vi vil ha vakter utplassert).

Alle andre; starter fra nordenden av vannspeilet i Middelalderparken ca. kl. 18.45. Vis varsomhet ved kryssing av Ekebergveien (vi vil ha vakter utplassert).

 Den fulle løypelengden fra Middelalderparken er drøyt 3 km med en høydeforskjell på 175 m mellom start og mål. De raskeste bruker ca 16 minutter, men er man i brukbar form vil man klare det under 25 minutter.

Løypekart:


0 Kommentar

Invitasjon til hjemmesamling for de yngste gruppene lørdag 7. september

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 28. Aug 2019


Skigruppa inviterer gruppene;

 • 7-8 år (f. 2012-2013)
 • 9 år (f. 2011
 • 10 år (f. 2010)  
 • 11 år (f. 2009)

Til høstens første hjemmesamling lørdag 7. september!


Utgangspunktet for samlingen er som vanlig BSK-kontoret. Det blir to økter; første økt fra 09:30 - 11: 00 og andre økt fra 12:00 – 13:30. Kl. 11:00 er det felles lunsj på BSK kontoret.

Påmelding her

Skriv inn fornavn, etternavn og velg hvilken klasse (dvs. gruppe) barnet tilhører. Har du eventuelle tilleggskommentarer/merknader, f.eks. at barnet har en spesiell type matallergi, skriver du inn det før du lagrer. Trenere skal også melde seg på, skriv da "trener" under kommentar.

Vi trenger foreldre som kan hjelpe til med lunsjen. De melder seg på i det samme skjemaet og velger «lunsjhjelpere» under klasse.

De enkelte gruppene vil informere nærmere om treningsplanen i de de respektive facebookgruppene i forkant av samlingen.0 Kommentar

Klesbutikken vår åpen fram til 8/9

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 18. Aug 2019

Det er nå mulig å bestille klær fra skigruppas kleskolleksjon. Webshop'en er åpen fram til 8. september. Forventet levering i uke 42. 

BESTILLINGSFRIST: SØNDAG 8. september 2019

Husk bestillingsfristen - det vil ikke være mulig å bestille etter at fristen har gått ut!

For å bestille gjør du følgende:

 1. Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken:https://trimtex.no/no/min-trimtex/baekkelagets-sportsklub---langrenn/
 2. Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
 3. Velg «Logg inn» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller “Ny konto” om det er første gang du bestiller fra oss.
 4. Tast inn bsklangrenn i «teamkode for innmelding» og logg inn.
 5. Du skal motta en ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.


Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f.eks vil brukere av Internet Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips! Kommer man “bort” fra klubbsidene, kan man alltid klikke på klubbnavnet øverst på siden for å komme tilbake igjen.

Hvis noen har problemer med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no eller per telefon 37 26 91 00.
0 Kommentar

VÅR NYE SPONSOR TILBYR KVALITETSPRODUKTER FRA SAMSONITE

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 16. Aug 2019


RYGGSEKKER OG DUFFELBAGGER FRA SAMSONITE

Klubbspons.no som er formidler av Samsonite produkter, har inngått en samarbeidsavtale med skigruppa som varer over flere år. 

I tillegg til årlige sponsorinntekter fra Klubbspons.no mottar skigruppa payback på 10 % av hvert enkelt salg som formidles. 

Alle i skigruppa kan nå få kjøpt Samsonite bagger og sekker med 30 % rabatt på SPORTY CASUAL kolleksjonen PARADIVER LIGHT.

I forbindelse med treningen tirsdag 20. august holdes det en stand ved Bækkelagskontorene slik at vi får vist fram de enkelte produktene og kan ta imot bestillinger for alle gruppene, både før og etter trening. 

Alle produkter leveres med en eksklusiv BSK «NameTag» i aluminium gravert med BSK stjernen. 

Hva er Klubbspons.no? 

Klubbspons.no ble etablert våren 2019 som følge av et ønske om å dekke et behov for inntjening til klubber og idrettslag ved salg av ulike produkter. Ideen er å tilby kvalitetsprodukter til gode priser samtidig som klubbene får en andel av omsetningen (payback).

Klubbspons har inngått et samarbeid med Samsonite og kan tilby medlemmer av Bækkelagets skigruppe 30% rabatt på veiledende priser. 

Vi har funnet frem flere produkter som vi ser som aktuelle for våre medlemmer til bruk på samlinger, reiser, konkurranser, privat m.m


PARADIVER LIGHT BSK COLLECTION
Et bilde som inneholder gul, tilbehør
Automatisk generert beskrivelse

Produkt variant 1:

Paradiver Light PC Ryggsekk 15,6"

Bruk: Samlingssekk for digitalt utstyr. PC sekk til reise eller jobb, samt veldig fin som vanlig skolesekk.

Volum: 24 liter

Størrelse: 43x31x24 cm

Vekt: 0,8 kg

Farge: Valgfri

 •       Veiledende pris:     NOK  1 099,- 
 •       Pris BSK:               NOK     770,-
 •       Payback BSK:       NOK       77,-

      Se fargevalg og detaljer om produktet her


Produkt variant 2:

Paradiver Light Toalettmappe


Volum: 6,5 liter

Størrelse: 20x28x10 cm

Vekt: 0,2 kg

Farge: Valgfri

 •       Veiledende pris:     NOK  399,- 
 •       Pris BSK:               NOK   280,-
 •       Payback BSK:       NOK     28,-

      Se fargevalg og detaljer om produktet her


67 cm 74,5 liter

79 cm 121,5 liter

Produkt variant 3:                                                                

Paradiver Light Duffelbag Medium m/2 hjul - 67 cm                                                         

Bruk: Perfekt til å reise på treningssamlinger for utøverne.  En praktisk følgesvenn for barn og ungdom som reiser alene. Er enkel å trille slik at man ikke trenger å bære den tunge baggen. Smart til pakking i bil.

Volum: 74,5 liter

Størrelse: 67 cm - Mål: 28x67x42

Vekt: 2,6 kg

Farge: Valgfri farge

 • Veiledende pris:     NOK  2.299,- 
 • Pris BSK:               NOK  1.610,-
 • Payback BSK:       NOK    161,- 

Se fargevalg og detaljer om produktet herProdukt variant 4:                                                                

Paradiver Light Duffelbag Large m/2 hjul - 79 cm                                                         

Bruk: Perfekt bag til lengre treningssamlinger fra langhelg til ukesopphold m.m. Er også svært praktisk til neste familietur! Rommer mye!

Volum: 121,5 liter, 

Størrelse: 79 cm - Mål: 31x79x44

Vekt: 2,9 kg

Farge: Valgfri farge

 • Veiledende pris:     NOK  2.399,- 
 • Pris BSK:               NOK  1.680,-
 • Payback BSK:       NOK    168,

Se fargevalg og detaljer for produktet her


Produkt variant 5:

Paradiver Light Duffelbag u/hjul 61 cm   

Bruk: Perfekt som bag for treningssamlinger, helgeturer samt kortere reiser.

Volum: 84 liter

Størrelse: 61 cm Mål: 34x61x35 cm

Vekt: 1 kg

Farge: Valgfri

 • Veiledende pris:    NOK  1 199,- 
 • Pris BSK:               NOK    840,- 
 • Payback BSK:       NOK      84,-

Se fargevalg og detaljer om produktet herBestillingen sendes på mail til Post@klubbspons.no

Bestillingsmailen må inneholde følgende opplysninger;

EMNE: «Bestilling BSK Paradriver Light» 

FORNAVN:

ETTERNAVN:

ADRESSE:

MOBIL:

PRODUKTNAVN: 

FARGE:

STØRRELSE:

ANTALL:

VARENUMMER (SKU NUMMER):


Ordrebekreftelse og fakturering:

Etter at vi har mottatt din bestilling vil du motta en ordrebekreftelse på det du har bestilt. Denne bekreftelsen vil inneholde informasjon om fakturabeløp, betalingsbetingelser og leveringstidspunkt. 

Det er også mulig å ta kontakt med oss vedrørende behov for andre Samsonite produkter. Vi ønsker at du sender oss en forespørsel på Post@klubbspons.no på det du ønsker pris på.


Med vennlig hilsen

Sponsoransvarlig Skigruppa v/ Andreas Alvenes og Klubbspons.no v/Peter Deinboll

0 Kommentar

Takk for innsatsen, Eirik!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 10. Aug 2019

Barna stimler sammen rundt ham. De har høye forventninger; ha det moro med venner, få ansvar for en egen bane og kanskje treffe en kjendis på sletta. Eirik Lund Røer er sjefen deres, i Rydde- og sykkeltjenesten under Norway Cup, slik han har vært de siste 12 årene. Han er blid og rolig, uansett hvor mye kaos det er rundt ham, en egenskap som kommer godt med når cirka 6000 kamper skal gjennomføres på en snau uke. Nå har Eirik vært aktiv i skigruppa i BSK i 25 år, og for første gang tenker han på hva vil bruke tiden sin på når han nå trapper ned engasjementet sitt i BSK.   

Eirik og en gjeng barn fra Rydde og sykkel (foto: Elin Myrmel-Johansen/privat) 

Allerede som seksåring meldte Eirik seg inn i skigruppa. Ingen i klassen hans gikk på ski. Siden han var eldst i søskenflokken på fire, hadde han heller ingen storesøsken å henge på. Men pappa Knut Arne motiverte ham til å starte i BSK. Om han hadde noe talent? - Nei, jeg var aldri god på ski, men jeg elsker å konkurrere, sier han, og smiler beskjedent.

Sykdommen som endret alt
Eirik går skirenn i Sørkedalen rundt årtusenskiftet (foto: Knut Arne Røer/privat)Eirik var aktiv i flere idretter. Men da han startet i 10. klasse, bestemte han seg for å satse på ski og legge fotballen på hylla. Men den vinteren gikk alt galt. - Jeg endte nederst på resultatlistene og hadde veldig vondt i magen. Etter en periode med utredninger fikk jeg påvist kronisk leverbetennelse. Det var kroken på døra for skisatsinga. - Jeg fikk beskjed av legene om å ikke drive noen form for trening. I to år trente jeg derfor ikke aktivt på ski, og jeg visste at jeg ikke kunne komme tilbake. Men jeg ville ikke slutte i skigruppa, så jeg meldte meg som ungdomstrener, fortsetter han.


Stort engasjement
Elleveåringene var heldige og fikk Eirik som ungdomstrener, og 1995-kullet har han fulgt hele veien til senior. Først som ungdomstrener, deretter hovedtrener og smører. - Det var en periode vi ikke hadde noen juniorer og seniorer i klubben. Juniortreneren vår flyttet til Geilo og tok med seg den siste utøveren. Det ville jeg gjøre noe med, og foreslo et opplegg for å bygge opp junior- og seniorsatsingen, sier han. Slik gikk det til at Eirik sto i spissen for junior- og seniorsatsingen de senere årene. Den årlige vårsamlingen på Sognefjellet var blant tiltakene utøverne selv trekker frem som spesielt stas. Og det går gjetord om turene i bil hjemover med Eirik ved rattet, hvor han spilte høy rockemusikk og sang av full hals med hodet ut av bilvinduet, i allslags vær, bare for å holde seg våken.

I tillegg engasjerte Eirik seg i Oslo skikrets, som den første ungdomsrepresentanten noensinne og som medlem av langrennskomiteen. I BSK var han også ansvarlig for Rydde- og sykkeltjenesten under Norway Cup og med i styret i skigruppa. – Det er egentlig lagt utenfor komfortsonen min å være med i styre og stell. Men jeg ville jo fortsette, og det går jo. Jeg er bedre på det nå, sier han.

Eirik som heier på og fotograferer Mille Bøhm Syversen under norgescup for juniorer I Granåsen i Trondheim (foto: Martin Thorland Jutkvam/privat) 

Kok i hop
Prøving og feiling er Eiriks metode også på andre felt. Selv med sin egen helse som innsats. - Jeg var så dårlig i den perioden jeg ikke trente skikkelig og gikk skirenn, at jeg bestemte meg for å prøve å gå skirenn igjen selv om legene hadde sagt nei. Jeg gikk mot meg selv, siden jeg alltid ble sist, men det gjorde ingenting. Jeg ble i bedre form av det, så trening og konkurranse ble faktisk redningen min, sier han. Han er skeptisk til leger som foreskriver stillesitting fremfor aktivitet.  

Som smører har Eirik vært med å utvikle Oslo skikrets til å bli Norges mest profesjonelle, etter landslaget. - Vi har ikke kapasitet til å teste så mye som dem. Men vi tester mye vi, og dokumenterer alt. Opplegget til kretsen er veldig bra. Eirik forteller om hvordan langrenn har forandret seg de siste to tiårene, om kravstore foreldre og profesjonalitet over hele linja. Profesjonaliteten innenfor smøring liker han.   - Temperaturene som står på skismøringene er i beste fall veiledende. Det er føreforholdene som er avgjørende, temperaturen i snøen, luftfuktigheten. Og så må man teste og føre logg, fortsetter han ivrig.

Eirik i smørevogna (foto: Knut Arne Røer/privat) Mannen som var litt tilbakelent og beskjeden da vi snakket om hans eget skiliv, har nå fått vann på mølla. Han lener seg fremover på stolen, armene ligger ikke lenger i kors og han snakker kontinuerlig. Om loggbøker, testing tidlig og sent, og om smøremikser utenom det vanlige. Hva om smøringa ikke sitter? - Da blir jeg sint og irritert på meg selv, jobber enda hardere og tester enda mer, sier Eirik.

Juniorene og seniorene har de siste årene fått nyte godt av Eiriks smørekunnskaper. Han har dratt med seg Bækkelagets smørevogn på alle Norgescup- og FIS-renn, og BSK-løperne har jevnt over hatt de beste skia. - Smøreinteressen startet med at jeg ofte hang sammen med Jørgen Jensud, smøreren i klubben. Jeg smurte tidlig både mine egne og skia til brødrene mine. Da Jørgen slutta, overtok jeg, utdyper han.     

Eirik tenker alltid på smøring når han ser snø, uansett hvor han er, og har raskt en hypotese om hva som kan fungere. Det er en yrkesskade han har, som perfeksjonist. Det er lett å få assosiasjoner til Peter Høegs Frøken Smillas fornemmelse for snø. Om glasiologen og eskimodattera som oppklarte et drap blant basert på kunnskapen sin om snø.


Skiplukking
 
Nå, etter 25 år i BSKs tjeneste, er turen kommet for å løfte blikket. - Før var det sånn at jeg syntes det var kjipt når en Norgescup-helg, eller Norway Cup-uka, var over. Jeg ville ha mer. Nå er det litt godt når det er over; jeg er litt forsynt og klar for nye utfordringer, sier han.

Eirik fortsetter som smører for Team OBOS, seniorsatsingen til Oslo skikrets, der BSK nå også er med. I tillegg jobber han for Braasport, der han forteller at han blant annet får muligheten til å lukke et kompetansegap han har innenfor langrennn. - Jeg skal lære meg å plukke ski, rett fra fabrikk. Jeg vet hvor viktig skiparene er, og kjenner jo på skiene om det er et godt par. Men nå skal jeg lære hvorfor, og lære å plukke de beste skiparene selv, til utøverne. Det blir moro, sier langrennsnerden som har viet så mange år til sporten og klubben han er så glad i. Alt tyder på at han blir en god skiplukker også.

Tusen takk for innsatsen for klubben, Eirik! 

Hilsen fra styret i skigruppa 

#VIERBSK   

 Eirik og AK'ene på Rydde og Sykkel under NC2019. Fra venstre: Thea Lund, Maren Østgård, Eirik Lund Røer, Asgeir Kråkenes og Cecilie Andersen. (foto: Elin Myrmel-Johansen/privat) 

5 om Eirik

Gudbrand Bakke, Leder av Oslo Skikrets og Lillomarka skiklubb

- Eirik har betydd mye for kretsstyret og langrennskomiteen i Oslo. Han var den første ungdomsrepresentanten i Oslo skikrets noensinne og bidro aktivt med sin dype kunnskap om det meste innen langrennssporten.

- Eirik er en rolig og balansert kar som er flink til å samarbeide. Engasjementet hans er helt strålende og jeg opplevde Eirik som svært dedikert. Han har mange relasjoner og har vært en viktig og god ressurs både administrativt og som tillitsvalgt.  

Andrew Young, senior eliteløper:

- Eirik er en viktig grunn til at jeg ble medlem i BSK. Han ønsket meg velkommen i klubben slik at jeg virkelig følte meg som en del av BSK fra dag én. Han har hjulpet meg i skisporet og har blitt en stor del av utvikling min som skiløper. 

- Eirik er også en meget dyktig skismører. Jeg kan faktisk ikke huske at han har smurt dårlige ski til meg! Det er alltid en glede å stille for BSK i NM med raske ski på beina! Eirik er ydmyk og har masse kompetanse, og han skryter aldri av seg selv.

Kai Frydenlund, Mannskapssjef på Norway Cup

- Eirik er en dønn ærlig fyr, alltid til å stole på. Det har vært fantastisk å ha Eirik på laget, først som mannskap i Rydde- og sykkel-tjenesten da han var en ung langrennsløper, deretter som AK (aktivitetsleder) og de siste årene som hovedansvarlig og min NK. Han er så nøye med alt han gjør og finner alltid løsninger. I tillegg er han alltid blid og positiv. Jeg har aldri fått en eneste klage på Eirik.

- Eirik utpekte seg tidlig som en lederperson, ryddig og interessert. Han er behagelig å jobbe med og sier fra kun når han må.

Håkon Stuge Bånerud, trener på NTG på Lillehammer 

- Eirik og jeg er samme årgang, og konkurrerte sammen frem til Eirik la opp. Deretter har vi jobbet sammen i seks år i Team Kollen. Vi utfyller hverandre på en god måte. Der Eirik er beskjeden, pedagogisk og svært kunnskapsrik, skyter jeg litt mer fra hofta og roper litt høyere. Det siste året var vi et bra tospann som hovedtrenere for Team Kollen

- Eirik er et ja-menneske som tar tak i alle ting som skal gjøres. Han er et skikkelig arbeidsjern - tidlig oppe om morgenen, jobber hele dagen, klager aldri. Han blir til og med ekstra motivert hvis ting går skeis. Han har imponert meg veldig og betydd mye for junior- og senior skisatsingen til Oslo. Hans dedikasjon og interesse for skismøring er uten sidestykke.

- Det er både fascinerende og inspirerende å jobbe med Eirik på rennhelger. Han jobber målrettet for å hente ut det lille ekstra for å skaffe utøverne fra oslo et konkurransefortrinn. Som kamerat er han omtenksom, et medmenneske jeg alltid kan stole på.

Nina Jutkvam – Rektor på Ekeberg skole og treneransvarlig i styret i skigruppa i den perioden Eirik var sportslig ansvarlig. 

- Eirik har imponert meg som trener, styremedlem og foresatt med sitt enorme engasjement for skigruppa og den enkelte utøver. Han har fra han var ung trener systematisk og strategisk bygget opp en ungdomssatsing med plass til alle. Han er kunnskapsrik og deler sin kompetanse med foreldre og utøvere.

- I tillegg til å være trener, har Eirik bistått yngre grupper med smøring, reportasjer fra skirenn og sekundering i løypa. Det er få som har lagt ned så mye jobb for en klubb og en gruppe som han


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline