Bækkelagets SK - Orientering

Bækkelagets SK - Orientering

50 nye tur-o-poster henger nå i skogen!

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 28. Sep 2020

Orienteringsgruppa i BSK har nå hengt ut ytterligere 50 nye tur-orienteringsposter på kartene våre på Ekeberg og i Øst- og Sørmarka. I tillegg henger fremdeles 100 poster fra sommersesongen ute, så da har du 150 turmål å velge i når du skal ut i marka! 

Alt laster du ned gratis fra våre nettsider her: http://orientering.bekkelagets.no/p/52042/turorientering

Setter du pris på opplegget, er vi takknemlige for et lite støttebidrag på Vipps. Helt frivillig dog. 


0 Kommentar

Treningene er i full gang etter sommeren!

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 26. Aug 2020

Orienteringstreningene er i full gang igjen etter sommerferie, og vi tar hjertelig i mot nye medlemmer som har lyst til å prøve orientering. Se info om de ulike treningsgruppene under, og meld din interesse til kontaktpunktene som er nevnt. Det er bare å møte opp og teste om dette kan være noe for deg, og om du etter noen treninger finner ut at dette er gøy så kan du melde deg inn i gruppa.


Tilbud til de yngste (7-12 år)

Se her for info: http://orientering.bekkelagets.no/p/7187/treningstilbud 

Treninger preget av lek og moro i trygge omgivelser på Ekeberg/Brannfjell, hvor man gradvis bygger forståelse for kart og kompass. Det har etter hvert blitt en stor og fin gjeng barn som trener orientering i BSK (opp mot 30 stk på trening) og et godt sosialt miljø. 


Tilbud til ungdom (13-16 år)

Se her for info: http://orientering.bekkelagets.no/p/52493/ungdom-13-16-ar 

Mer orienteringsteknisk trening, hovedsakelig i Østmarka. Både fysisk og teknisk utfordrende enn for den yngste gruppa, men likevel trygt og godt og fint mulig å bli med selv med begrensede forkunnskaper. 


Tilbud til junior og senior (og godt voksne): 

Har et knallgodt o-teknisk treningsopplegg hver uke som passer alt fra elite til gamle gubber som liker å løpe i skogen. Ukas trening annonseres på lukket Spond-gruppe. Ta kontakt med sportslig ansvarlig Martin Schälli for å bli med (martin.schaelli@bluewin.ch)
0 Kommentar

Hovedløpet 2020

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 3. Aug 2020


BSK på HL2020. Pål Chr (leder), Jonas, Aksel og Markus. Foto: O-boka

Tre BSK-løpere i klasse H14 fikk sin hovedløpsdebut da årets Hovedløp gikk av stabelen i helgen med Østmarka OK som arrangør. Hovedløpet og påfølgende o-landsleir gikk i år selvsagt ikke helt som normalt, men med diverse smittevernstiltak og med en litt mindre sosial faktor enn normalt på et Hovedløp så ble det likevel et flott arrangement.

Langdistansen lørdag ble arrangert på Gjelleråsen med målgang over en snøhaug utenfor skihallen SNØ. Stor spenning når våre tre H14-løpere for første gang skulle prøve seg på et hovedløp, med busstransport til hemmelig startsted, forstartsprosedyre og overivrige ledere som messet om stempling, kompassbruk og alt annet som gutta allerede kan så godt. Ikke lett å holde nervene i sjakk da.

Den av våre som best klarte å styre nervene var nok Markus som klinte til med sesongbeste i en krevende H14-løype med skikkelige langstrekk. Han klokket inn på en meget respektabel 34.plass av 62 løpere, som viser at han har gjort et kjempeløft i år under ledelse av vår eminente ungdomstrener Simen. Veldig gøy!

Den av våre som nok hadde de største resultatambisjonene før start var Jonas som startet løpet bra og lå på 5.plass når alle hadde passert før langstrekket, men som med et offensivt rett-på-veivalg kom ut av kurs og gikk på sesongens største bom der. Da hjalp det ikke å ta inn litt på teten på slutten, og et ellers bra løp var ødelagt. Han havnet til slutt på 29.plass og gikk slukøret fra arena uten premie. 

Vår siste helt, Aksel, trodde han var et år eldre på start og valgte å løpe H15-løypa som ikke bare var lenger men som også hadde A-nivå. Imponerende at han kom seg gjennom den på en respektabel måte, men det medførte jo selvfølgelig disk i H14.

Søndag var det duket for sprint i Lørenskog sentrum og nye muligheter for heder og ære. Markus fulgte opp med nok et solid løp men var uheldig og manglet emitag-stempel på publikumsposten som alle som stod på arena tydelig kunne se at han stemplet på. Det var mange ungdommer som i likhet med Markus ble disket på sprinten pga manglende stempel til tross for at emitag'en blinket. Synd, for tiden hadde holdt til en 32.plass av 66 løpere.Nok et godt løp av Markus altså.

Aksel og Jonas var på jakt etter revansje fra lørdagen, og Aksel løp en bra sprint og endte på 28. plass så vidt utenfor premie. Jonas åpnet knallsterkt og hørte speaker melde om tredjeplass når han kom til publikumsposten, men forsvant ut på feil sløyfe som til slutt endte med diskvalifikasjon i stedet for medaljekamp. Publikumsposten var en post som skulle besøkes to ganger, og det var veldig mange av ungdommene som fikk løpene sine ødelagt når de ikke skjønte løypa der. Tilogmed rutinerte 16-åringer gjorde feil her, og ikke bare vi som synes det var unødvendig av løypelegger å lage en slik felle for ungdommen inne på arena.

Alt i alt var nok BSK-resultatene i årets Hovedløp litt under hva vi hadde håpet på, men det var en opplevelse å være med. Skuffelsen til enkelte begynner allerede å slippe taket og vi konkluderer med at det er av motgang man lærer mest. Vi ser allerede fram til neste års HL som arrangeres i Levanger (Frol), da håper vi å stille enda flere i flotte gul-blå-hvite drakter!  

Noen stemningsbilder:


Spente BSK'ere før start på langdistansen

 

Jonas på vei mot mål på langdistansen

 

Aksel på sistepost, langdistanse

 

Markus i innspurten, langdistanse

På vei til start på sprinten

 

Markus varmer opp til start på sprinten

 

Jonas klar til start på sprinten

 

Aksel passerer arena på sprinten

 

 

Den skjebnesvangre publikumsposten på sprinten.

 
0 Kommentar

100 nye turorienteringsposter i skogen

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 15. Jun 2020

Orienteringsgruppa sitt turorienteringstilbud er nå ytterligere utvidet. Per 15. juni har vi nå satt ut 100 nye poster på BSK sine kart i øst- og sørmarka. 

Kartene ligger ute for fri nedlastning - men om du setter pris på tilbudet så setter vi pris på at du vippser oss et lite bidrag som takk for innsatsen vi har lagt ned. Vippsnr 16035. 

PS: De 100 postene vi satte ut tidligere i år står fremdeles i skogen ut juni, så i øyeblikket har o-gruppa 200 turorienteringsposter til allmenn glede! 

Se vår turorienteringsside for mer info og nedlasting av kart: 

http://orientering.bekkelagets.no/p/52042/turorientering 

GOD TUR! 


0 Kommentar

Rekrutt-treningene starter opp igjen mandag 11.mai

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 5. Mai 2020

Endelig er det mulig for oss å starte opp igjen orienteringstreninger for våre råtass barn i alderen 7-12. Første trening vil være mandag 11. mai kl 18, med oppmøte på BSK kontoret. 

Treningene vil skje i henhold til gjeldende smittevernsregler. Vi håper å se så mange som mulig på trening. Spre gjerne det glade budskap og ta med deg en venn/venninne. 

Se mer info om råtass-tilbudet her, inkludert smittevernsreglene som vil bli fulgt: 

http://orientering.bekkelagets.no/p/7187/treningstilbud 

Er du ikke allerede medlem i råtassgruppa sin facebook gruppe så anbefaler vi også at du søker medlemsskap i den, da det vil bli gitt løpende informasjon der. 


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline