Gøy også uten snø!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Hvem sier at skisamling ikke kan være gøy uten snø? Nok ensnøsamling er gjennomført med stor suksess!

SE BILDER FRA SAMLINGEN NEDERST I ARTIKKELEN!

Selv om vi er skiløpere og selvfølgelig ønsker oss snø og skiføre, går det an å både ha det gøy og trene godt uten hvitt på bakken. Da den tradisjonsrike snøsamlingen ble avholdt på Nordseter denne helgen ble det gjennomført økter på både ski, barmark og inne. I tillegg blir det sosiale alltid ivaretatt av samtlige deltakere - uansett treningsforhold.

De aller ivrigste startet allerede fredag formiddag med skiøkt(er) på Natrudstilen. 15-16 år og junior var de eneste som hadde organisert trening denne dagen, men det var også mange yngre løpere å se i kunstsnøløypa hvor verdenscupen for langrenn startet forrige helg. Ellers ble fredagen brukt til informasjonsmøter for hver enkelt gruppe.

Lørdag var alle i gang med treningen. 11-12 år og 13-14 år reiste til Håkons Hall i Lillehammer for innetrening. Her var det muligheter til ballspill, klatring, innendørs løping på bane, styrke og annen lek. Med andre ord en fin mulighet til å få trent alternativt, og komme litt bort fra den vanlige barmarkstreningen vi gjør ukentlig i Oslo. 7-10 år, 15-16 år og junior startet dagen med hver sin lekpregede intervalløkt på beina, og barfrosten gjorde at barmarksforholdene var ypperlige.

Litt senere på dagen dro 11-12 år og 13-14 år til Natrudstilen for å teste skiene. Her var det mye skiglede å spore, og økten ble brukt til å venne seg til å gå på snø igjen. Stor teknisk fremgang og god innsats var noe av det trenerne trakk frem i etterkant. 7-10 år, 15-16 år og junior brukte 2. økta i Håkons Hall, og fant på mye moro der. Spesielt må morostafetten helt til slutt trekkes frem, der de store var på lag med de små.

På kvelden var det oppsummering av dagens aktiviteter, bildeshow og utdeling av gavekort. I tillegg var det selvfølgelig festmiddag for både store og små, samtidig som foreldrene fikk høre et inspirerende foredrag av høyskolelektor Marit Roland Udnæs (HiL) om miljø på trening, og varig motivasjon for idrettsdeltakelse.

Siste dag var 7-10 års gruppa ute og lekte, og det er moro når voksne foreldre er så slitne at de ikke orker å leke mer. 11-12 år var på langtur i Nordseter-området. Nattens nedbør hadde gjort barmarksforholdene noe mer utfordrende, men begge grupper gjennomførte i stor stil. 13-14 år kunn velge mellom intervalløkt på beina eller Natrudstilrennet. Det gikk også alle fra 15-16 år og junior, og resulterte i at Bækkelaget var klubben med nest flest deltakere. Og det i et renn i Hedmark Skikrets! 29 utøvere på startstreken lot seg høre i speakeranlegget, og samtlige gjorde en strålende innsats. Med få timer på ski i beina var målet kun å få en god hardøkt på snø, men det var også løpere som hevdet seg høyt på resultatlista.

Dermed ble nok en vellykket samling avsluttet - denne gang med kombinert snø- og barmarkstrening!

Se flere bilder på vår Facebook-side!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline