Bækkelaget satser på seniorer

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 24. Mar 2015

Sognefjellet14_ELR 102.JPG

Skigruppa i Bækkelaget etablerer elitesatsing for senior og eldre junior. Flere løpere er allerede klare for klubben.


Bækkelaget er en stor idrettsklubb med stolte tradisjoner. Klubbens eneste olympiske mester tilhører faktisk skigruppa, men det begynner å bli en del år siden Oddbjørn Hagen tok gull i 1936. Nå etablerer skigruppa for første gang i historien er satsing på seniorløpere.

– Riktignok har det eksistert større og mindre uformelle senioropplegg opp gjennom årene, blant annet under Remi Andersens tid, men ikke i det omfang som nå planlegges, sier Eirik Lund Røer, sportslig leder og hovedtrener i klubben.

Egenutviklede løpere

Med seniorsatsingen ønsker Bækkelaget å tilby et topp sportslig opplegg til alle seniorer som ønsker å satse på ski. Dette vil både skape forbilder for yngre i klubben, men også gjøre at løpere fortsetter skisatsingen i flere år.

– Hovedmålsettingen er å etablere en seniorgruppe som i hovedsak består av egenutviklede løpere, men vi ser også for oss å kjempe om topp-plasseringer i NM-stafetten i løpet av noen år og på sikt forhåpentligvis levere løpere til team og landslag, fortsetter Lund Røer.

Sognefjellet14_ELR 128.JPGUtvidet samlingsopplegg

I en overgangsfase vil seniorsatsingen også inkludere de to eldste juniorkullene. Ettersom seniorløperne i hovedsak vil bo utenfor Oslo er det i første omgang snakk om et utvidet samlingsopplegg, samt rennopplegg med egen smørevogn og testteam på viktige FIS-renn.

– Vi har planlagt til sammen seks fjernsamlinger på 5-7 dager hver. Altså totalt litt over 30 samlingsdøgn, forteller Lund Røer.

– På sikt er målet å samle hele seniorgruppa i Oslo, og dermed kunne tilby minst to morgentreninger i ukedagene i tillegg til juniorgruppas kvelds- og helgeøkter.

Flere nye løpere

Av egne løpere fortsetter Andrew Young satsingen for fullt, mens Sigurd Lund Røer går over i seniorenes rekker. I tillegg har klubben et stort 97-kull som teller fem løpere. Disse blir eldre juniorer til neste år, og går inn under seniorordningen.

– Vi er også stolte over å annonsere at Fredrik Løwstrøm Nyenget (f. 1995) og Lasse Løwstrøm Aulin (f. 1996) melder overgang til Bækkelaget. Med det får vi en stamme på snaue ti unge, talentfulle løpere, sier Lund Røer.

BSK-gutter med ansvaret

Lund Røer fortsetter som sportslig leder og hovedtrener for klubben og vil ha ansvaret for den nye seniorsatsingen. Med seg får han Joakim Skirbekk Vister, som også er ekte BSK-gutt. Begge vil i tillegg ha ansvaret for den ukentlige treningen og oppfølgingen i den fortsatt voksende juniorgruppa.

– Vi viderefører også rennopplegget fra juniornivå til seniorsatsingen. Det vil si at smørevogna blir med på alle FIS-renn sør for Trøndelag, og at utøverne kan nyte godt av et profesjonelt opplegg med testing og preparering av ski, avslutter Lund Røer.

Interesserte løpere bes ta kontakt for mer informasjon!

Samlinger 2015:

Juni: Sognefjellet

August: Torsby

September: Trysil

Oktober: Mallorca

November: Beitostølen

Desember: Beitostølen

I tillegg vil det bli avholdt flere mindre nærsamlinger i Oslo-området.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline