Motbakkeløpet 2006

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 5. Okt 2015
Skrevet av Joakim Skirbekk Vister


Torsdag den 21. September arrangerte skigruppa i Bækkelaget sitt andre motbakkeløp. Målet var å gjennomføre fjorårets flotte bedrift, Brannfjelltoppen opp, 207 meter rett opp i en lang motbakke på gress, grus, asfalt, sti og ikke minst i flere beintunge trapper for de eldste. Var løyperekorden til Remi Andersen på 16.34, mulig å slå?

Oppmøtet var stort med hele 81 løpere. Barn og voksne i alle aldere. En liten nyhet fra i fjor er at skigruppa inviterer både orienteringsgruppa og fridrettsgruppa, å håper løpet vil falle i smak også for deres løpere. Distansen var som i fjor, de yngste startet først, 600m fra toppen, 11-12 åringen løp fra Ekeberg skole, 13-14 åringer fra Ekeberg-restauranten, og de eldste fra nord enden av Middelalderparken.

Flott vær og mye moro gjorde ettermiddagen perfekt, og etter målgang var det både saft og pølser til de som ville ha. Vinnerresultatene var som følger:

I klasse 11-12år var Sigurd Lund Røer (5.48) og Andreas Svenningsen Hjelle (5.48) umulig å skille, og dermed delte de 1. plassen, etter å ha ligget helt likt hele veien. Pernille Skarpenes (6.08) vant jenteklassen. I klasse 13-14år vant Julie Volum Bø (11.48) en overlegen seier, Julie vant også Birkebeinerløpet i sin klasse sist lørdag. Magnus Fossgård (12.57) vant i gutteklassen. Og i den eldste jenteklassen kom Marianne Aas J17 inn til bestetid (22.59).

Som tidligere nevnt var den gamle løyperekorden på 16.34 av Remi Andersen, som blant annet kom på en flott 3. plass sammen med bror Ruben og Øystein Pettersen i Norgesmesterskapet i vinter.

Remi føler seg i god form, og trener veldig bra om dagen, og bekreftet dette ved å komme inn til tiden 15.49. Hele 45 sekunder raskere enn året før, og en soleklar ny løyperekord. Han hadde ingen store utfordrere i dag, de neste kom ca. 3 minutter etter bestetiden, men intensjonene til flere av de yngre i gruppa er å minske denne differansen. Nye muligheter byr seg til neste år, for dette løpet er kommet for å bli.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline