Bækkelagets SK - Orientering

Bækkelagets SK - Orientering

BSK takker en ekte ildsjel

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 6. Des 2019

BSK takker en ekte ildsjel

Etter mer enn to tiår med ulike roller i Bækkelagets Sportsklub avsluttet nylig Vebjørn Olaussen sitt engasjement i klubben. En ressurs og ildsjel som har bidratt til enorm utvikling av klubbens innebandytilbud. Vebjørn kan med stolthet se tilbake på et formidabelt bidrag og er blant de viktigste bidragsyterne til at klubben er der den er i dag.


En ekte klubblegende

Olaussen har vært en sentral del av BSK Innebandy i en lang årrekke, og har vært med på klubbens reise fra nede i divisjonssystemet og opp til eliteserien. Olaussen har vært med som spiller, assistenttrener, altmuligmann og hovedtrener, og få, om noen, har tilbrakt flere timer i BSK-Hallen for og med BSK Innebandy.

 

Olaussen har i tillegg til rollen rundt herrelaget vært svært delaktig ovenfor klubbens yngre lag, og har opp igjennom hospitert som trener og lagleder, spesielt i forbindelse med sluttspillskamper. Mange av klubbens tidligere og nåværende spillere og medlemmer er Olaussen en stor takk skyldig.

  • Jeg har hatt Vebjørn som trener, assistenttrener, motivator og livsfarlig back foran meg som keeper for BSK Innebandy fra jeg startet som 12-13 åring, og til jeg la opp. Vebjørn har vært en viktig figur for spillere fra ungdommer til seniorer, og har stilt opp for klubben over mange år. For det, vil jeg takke ham inderlig, sier Andreas Thon Aasheim, tidligere keeper for BSK, og nå styremedlem i BSK Innebandy.
  • Det er kanskje et noe utvannet begrep, men for meg er Vebjørn en ekte klubblegende, som jeg håper vil spille en rolle for BSK Innebandy også i fremtiden, fortsetter Aasheim.

 

Historisk bragd

I 2003 rykket BSK Innebandys herrelag for første gang opp til 1. divisjon, etter en intens kvalifisering. I de påfølgende 16 sesongene har herrelaget, med Olaussen som assistenttrener og senere hovedtrener, ligget i toppen av 1. divisjon, og hatt flere sesonger i Eliteserien. Fra og med sesongen 2015/2016 har Olaussen vært hovedtrener for klubbens A-lag, noe som gav opprykk til eliteserien sesongen 2016/2017: Den sesongen gjennomførte Olaussen en historisk bragd, der laget hans gjennomførte den perfekte sesongen: 16 seire av 16 mulige.

 

BSK Innebandy ønsker å takke Vebjørn for hans engasjement, innsats og utallige timer nedlagt for BSK Innebandy, og ønsker samtidig å understreke at dørene til BSK-Hallen alltid vil være åpne for ham.

 

Styret i BSK Innebandy 


0 Kommentar

VM success på hjemmebane - orientering ny tv idrett

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 26. Aug 2019

Første vm i orientering med kun skogsdistanser ble arrangert i Østfold. Noen highlights: 

  • Tre finaler ble arrangert i løpet av 4 dager (lang, mellom og stafett)
  • 20'000 tilskuere på arena fordelt på tre dager
  • 330'000 tilskuere på TV på stafett, like stor markedsandel de andre dagen. TV produksjon viste seg i særeklasse. Teamet fra NRK og den teknologiske utviklingen tok tv-produksjon på et nytt nivå. Klarer orientering snart å konkurrere mot andre tv idretter?
  • BSK hadde 4 løpere på VM.

BSK løper Henry McNulty tok steget til verdenstoppen. Etter en mislykket forsøk i langdistansen, viste seg Henry fra sitt beste og kom først inn på første etappe på den avsluttene stafetten. 

Nick Simonin viste stabil form på mellomdistanse (nr 27) og stafett. Ralph Street viste stabil fom med en 19. plass på mellom - selv om vedkommende hadde mye høyere forventninger. Dessverre kom Storbritania aldri i posisjon på den avsluttende stafetten. Matt Speake klart ikke å kvalifisere seg for mellomfinalen.

BSK takker trener Eskil Gullord for gode vm-forberedelser og gratulerer løperene med gode resultater. 


0 Kommentar

VM i orientering i Østfold med 4 BSKere

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 13. Aug 2019

Vm i orientering arrangeres denne uken i Norge bare en drøy kjøretime unna Oslo. BSK stiller med 4 løpere:

  • Ralph Streat (Storbritania)
  • Matthew Speake (Storbritania)
  • Nicolas Simonin (Irland)
  • Henry McNulty (Australia)

Programm ser som følgende ut: 

Onsdag 14. august (Mørk, Spydeberg)
VM langdistanse: 
Start menn 10:30 - 14:20. Siste i mål 16:00
Start kvinner 13:30 - 16:50. Siste i mål 18:10
Fredag 16. august (Mørk, Spydeberg)
VM mellomdistanse
Start kvinner 13:30 - 15:15. Siste i mål 15:50
Start menn 15:45 - 17:35. Siste i mål 18:10
Lørdag 17. august (Mørk, Spydeberg)
VM stafett
Start kvinner 16:20. Målgang 18:05
Start menn 18:30. Målgang 20:15


Mer info finner her: https://www.woc2019.no/no/

BSK ønsker lykke til til alle vm løper og håper på at heiagjengen kommer til å være på plass. 


0 Kommentar

Pallplass for jentene i Night Hawk stafett

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 13. Aug 2019

Etter vårens Tiomila i Sverige, Jukola i Finland og NM Sprint stafett i Oslo ble i helgen Night Hawk arrangert ut i fra Lillomarka arena. Night Hawk konseptet prøver å utfordre de store stafettene Tiomila og Jukola som har mellom 15000 og 20000 deltakere hvert år. BSK viste styrke i dameklassen med en finfin tredje plass for jentene. 

BSK resultater: 

Jenter (nr 3): Lene Godager Kaas, Louise Oram, Kine Gulliksen, Marthe Gløersen, Lone Brochmann, Mariann Ulvestad 

Ungdomslag gutter (nr 16): Viktor Meland-Tangen, Jonas Fenne Ingierd 

Herrelag (nr. 22): Pål Christian Ingierd, Håkon Meland-Tangen, Wolfgang Kampel, Mathias Gløersen, Martin Schälli, Håvard Myhre, Håkon Meland-Tangen, Vetle Christiansen 

Resultater finner du her


Oversikt over stafettresultater tidligere i år

Tiomila 2019

Det var jentene som presterte opp mot sitt beste på årets Tiomila. Et nominelt sterkt herrelag (topp 20) fikk det tungt gjennom natta og måtte nøye seg med en 29 plass. Resultatoversikt: 


Jukola 2019

Flere BSK løper var sugen på å rehabilitere seg etter Tiomila. Denne gangen fikk jentene det tungt og ende på en 89. plass. Herrelaget viste gode takter og kom inn på en fin 20. plass, men ble dessverre diskvalifisert pga feilstempling på nest siste post helt i slutten av stafetten.

Første herrelag bestå av Simen Hjalmar Wästlund, Carl Godager Kaas, Øystein Kvaal Østerbø, Matthew Speake, Nicolas Simonin, Sven Hellmüller, Ralph Street.


NM Sprint stafett

Først NM helgen ga god uttelling for BSK. Henry McNulty sikret seg bronsemedalje på lørdagens individuelle sprint. Stafettlaget fulgte opp med en fin andre plass. 


0 Kommentar

Agnethe Hasli ny i BSK

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 19. Apr 2019

Agnethe Hasli byttet til Bækkelagets SK allerede i slutten av November og har vært en fast deltaker på de ukentlige trengingene. Agnethe er en ung og lovende løper som kommer fra Gjøvik, har bosatt seg i Oslo og valgte Bækkelaget som ny klubb. Sportslig ledelse er fornøyd med at, etter Mathias Gløersen i fjor, enda en ung løper velger BSK. Løpergruppen vår har godt av å bli utfordret av yngre løpere som Agnethe, sier Martin Schälli.   


Agnethe, velkommen i Bækkelaget! Fortell kort hvem du er? 

Agnethe Hasli, kommer fra Snertingdal og er siste års junior. Jeg kommer fra en o-familie og har drevet med orientering i snart 15 år. I høst startet jeg på toppidrettslinja på Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås og fikk mulighet til å satse orientering nærmest på heltid.  

Du har allerede vært med en stund. Hva slags inntrykk har du så langt av BSK? 

Jeg har fått inntrykk av at det både er bra miljø, god kvalitet på øktene og ivrige utøvere, så jeg har kun positivt å si om BSK så langt. Jeg har hvert fall trivdes fra dag én!  

Hvorfor valgte du BSK som klubb? 

Jeg valgte BSK fordi jeg syntes det virket som en bra klubb med et bra treningsopplegg. Klubben har i tillegg mange gode sprintere, noe jeg forhåpentligvis kan dra nytte av når det gjelder egen utvikling. Jeg kjente også Eskil litt fra før, og syntes det virket som at han var lett å kommunisere med, noe som er viktig for meg for å kunne diskutere og drøfte et trenings- og konkurranseopplegg.   

Hva har du lyst å oppnå som o-løper?  Jeg har ikke satt meg noe spesifikt resultatmål, men har som mål å bli en jevnt god og stabil sprinter på nasjonalt nivå. Selv om sprint er min favorittdistanse og kanskje den distansen jeg satser mest på, har jeg også som mål å bli mer stabil i skogen og gjøre jevnt gode løp også der. Det er også fokus denne sesongen; å stabilisere meg på et jevnt nivå og luke bort de største feilene og bommene.  

En artig historie om deg...? 

De første årene mine som o-løper var det min mor som pleide å følge meg rundt på småtroll og etter hvert N-åpen. Ettersom jeg ikke var så stødig o-teknisk var det ikke noe problem for henne å henge med rundt ei nybegynnerløype. Dette fungerte bra ei stund, helt til jeg deltok på et løp der jeg måtte snu meg tilbake og rope “Mor, kommer du, eller?” Det var vel da vi alle skjønte at nå var tiden inne for å løpe uten følge. Og det var vel også starten på alle bomturene jeg har hatt opp gjennom årene...


0 Kommentar

Vær med på årets dugnadsinnsats Norway Cup

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 14. Apr 2019

Dato: 27.07 – 03.08.2019

Norway Cup er klubbens og o-gruppas viktigste inntektskilde. For hvert skift som jobbes får o-gruppa en dugnadsinntekt. På toppen av dette får vi nyte godt av hovedklubbens støtteordninger for kartproduksjon, garderobestøtte, utdanning, trenerlønn, toppidrettsstøtte til eliteutøvere, administrasjonstjenester, klubbkontorer etc. Disse godene er verdt mange hundretusen kroner som vi ikke hadde hatt uten Norway cup. For å opprettholde good-will til fortsatt å motta disse godene, er det viktig at o-gruppa gjør en innsats som legges merke til på NC. Økonomisk sett er det tydelig at bedre dugnad finnes ikke!

Gå inn på www.bekkelagets.no (og velg Norway Cup) eller bruk link i mail mottatt fra Norway Cup 2019 for å registrere deg som frivillig. 

I O-gruppa har vi blitt enige om å etterstrebe at hvert enkelt medlem jobber 5 skift på Norway Cup. Om man ikke klarer 5 skift er det uansett viktig at man bidrar så mye man kan. Ett skift er bedre enn ingen.

Det finnes mange ulike arbeidsoppgaver, så her kan man finne noe som passer for alle og enhver. Man kan stå på parkering, i kiosk, matserveringen, speaker, innsjekk, vakt, sykkelbud osv. Det finnes også oppgaver for de yngre barna. Hvordan skiftene oppfylles varierer, men generelt sett er en dag delt i to skift. Det er derimot litt spesielt for parkering hvor det første skiftet teller dobbelt (fordi det er et langt skift).

Det er også mulig å tjene noen tusenlapper selv, samt få årets «AK-kleskolleksjon» ved å melde seg til tjeneste i AK (arrangementskomiteen) i Norway Cup. Da får du en av de ledende jobbene i turneringen, og jobber morgen til kveld hele Norway cup-uken. Dette vil også gi ekstra gode dugnadsinntekter til o-gruppa.

Det forventes at O-gruppas medlemmer setter av noen dager denne uka til dugnadsjobbing. Dette er en veldig hyggelig dugnad, og avtaler man internt hvilke dager og skift man ønsker blir det også sosialt. Mat får man også:)

Alle som jobber et visst antall skift i Norway cup vil også motta mannskapsgave fra hovedklubben. Barna vil i tillegg få gavekort.

For en sosial dugnad har vi år avtalt med mannskapssjef at han holder av Tine-boden til oss slik at vi kan fylle opp med skift her før han slipper andre grupper til.
Tine-boden ligger sentralt på sletta, har skift fra 09.30 – 14.00 og 14.00 -18.30 og bemannes med 4 personer pr. skift. For å melde seg på denne velger du Salg og så Tine. Så blir det godkjent og dere kan gå inn å velge de skiftene som er ledige.

Vi tar også ansvar for flagg-heising i år.
Her trenger vi to personer ca kl 7 og kl 20 hver dag mellom lørdag 27.juli og lørdag 3.august til å ta opp/ned flagg og Norway Cup-bannere.
Flagg-heising skal i år registreres i portalen, og vil ligge under sekretariat. 

Norway Cup-kontakt:
Line Hagman, mob: 48 16 46 77
line.hagman@gmail.com


0 Kommentar

Info Norway Cup-dugnad

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 14. Apr 2019

Dato: 27.07 – 03.08.2019

Norway Cup er klubbens og o-gruppas viktigste inntektskilde. For hvert skift som jobbes får o-gruppa en dugnadsinntekt. På toppen av dette får vi nyte godt av hovedklubbens støtteordninger for kartproduksjon, garderobestøtte, utdanning, trenerlønn, toppidrettsstøtte til eliteutøvere, administrasjonstjenester, klubbkontorer etc. Disse godene er verdt mange hundretusen kroner som vi ikke hadde hatt uten Norway cup. For å opprettholde good-will til fortsatt å motta disse godene, er det viktig at o-gruppa gjør en innsats som legges merke til på NC. Økonomisk sett er det tydelig at bedre dugnad finnes ikke!

Gå inn på www.bekkelagets.no (og velg Norway Cup) eller bruk link i mail mottatt fra Norway Cup 2019 for å registrere deg som frivillig.

I O-gruppa har vi blitt enige om å etterstrebe at hvert enkelt medlem jobber 5 skift på Norway Cup. Om man ikke klarer 5 skift er det uansett viktig at man bidrar så mye man kan. Ett skift er bedre enn ingen.

Det finnes mange ulike arbeidsoppgaver, så her kan man finne noe som passer for alle og enhver. Man kan stå på parkering, i kiosk, matserveringen, speaker, innsjekk, vakt, sykkelbud osv. Det finnes også oppgaver for de yngre barna. Hvordan skiftene oppfylles varierer, men generelt sett er en dag delt i to skift. Det er derimot litt spesielt for parkering hvor det første skiftet teller dobbelt (fordi det er et langt skift).

Det er også mulig å tjene noen tusenlapper selv, samt få årets «AK-kleskolleksjon» ved å melde seg til tjeneste i AK (arrangementskomiteen) i Norway Cup. Da får du en av de ledende jobbene i turneringen, og jobber morgen til kveld hele Norway cup-uken. Dette vil også gi ekstra gode dugnadsinntekter til o-gruppa.

Det forventes at O-gruppas medlemmer setter av noen dager denne uka til dugnadsjobbing. Dette er en veldig hyggelig dugnad, og avtaler man internt hvilke dager og skift man ønsker blir det også sosialt. Mat får man også:)

Alle som jobber et visst antall skift i Norway cup vil også motta mannskapsgave fra hovedklubben. Barna vil i tillegg få gavekort.

For en sosial dugnad har vi år avtalt med mannskapssjef at han holder av Tine-boden til oss slik at vi kan fylle opp med skift her før han slipper andre grupper til.
Tine-boden ligger sentralt på sletta, har skift fra 09.30 – 14.00 og 14.00 -18.30 og bemannes med 4 personer pr. skift. For å melde seg på denne velger du Salg og så Tine. Så blir det godkjent og dere kan gå inn å velge de skiftene som er ledige.

Vi tar også ansvar for flagg-heising i år.
Her trenger vi to personer ca kl 7 og kl 20 hver dag mellom lørdag 27.juli og lørdag 3.august til å ta opp/ned flagg og Norway Cup-bannere.
Flagg-heising skal i år registreres i portalen, og vil ligge under sekretariat.

Norway Cup-kontakt:
Line Hagman, mob: 48 16 46 77
line.hagman@gmail.com


0 Kommentar

Henry McNulty satser mot vm 2019 med BSK

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 9. Apr 2019

Med glede kan vi informere at Henry McNulty velger Bækkelagets SK for å satse mot internasjonal toppnivå. Sportslig ledelse er veldig fornøyd med å signere enda en løper som velger et utviklingsmiljø i Oslo for satsingen sin. Henry flytter da fra Trondheim til Oslo og kommer til å være en viktig bidragsyter i treningsmiljøet vårt. Henry er en tydelig forsterkning av stafettlagene våre og kommer til å bli en viktig brikke med tanke på vm-forberedelser i en allerede godt etablert internasjonal løpergruppe. 


Henry, velkommen i BSK. Kan du fortelle våre medlemmer litt om deg selv og hva du gjør ved siden av o-satsningen?

H: Takk! Jeg kommer fra Perth, på vestkysten av Australien, og har vært i Norge i to år, fra 2016. I orienteringsverden så liker jeg mest sprint og stafett, men sier ikke nei til en fin lang heller. I hverdagslivet så jobber jeg som en Data Scientist.


Hvorfor velger du BSK for den videre satsningen?

H: Jeg ville virkelig bo i Norge for å satse, og innom Norge tenkte jeg at BSK var det perfekte miljøet til å satse både mot stafetter og VM. Og jeg likte folk i klubben. Så det passet perfekt!


Hva har du lyst å oppnå med BSK? 

H: Jeg bare har lyst å se hva som er mulig hvis jeg forsetter å satse, og selvfølgelig vinne Tio!


En artig historie om Henry...?

H: Time will show ;)0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline