Jakter flere pallplasseringer

Postet av Torbjørn Andersen den 26. Aug 2015
BSK Ledestjerne, Carl Godager Kaas, tok sølv under sommerens O-VM i Skottland. Han fikk også sølv under NM på ultralangdistansen. Orienteringsløperen håper på flere topp-plasseringer utover høsten.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Foto: Worldofo.com

- Jeg er veldig fornøyd med å ta et VM-sølv og er samtidig litt revansjesugen siden jeg ikke fikk ut alt på den individuelle mellomdistansen, sier Carl Godager Kaas til Bækkelagets nettsider.Individuell nedtur
Vi begynner med VM-sølvet i Inverness i Skottland. Sølvet kom på stafetten sammen med Øystein Kvaal Østerbø (1. etappe) og Magne Dæhli (3. etappe).

- Jeg løp mellomdistanse dagen før VM-sølvet og var egentlig ganske skuffet. Jeg følte at kroppen ikke helt spilte på lag og at jeg ikke fikk til et teknisk godt løp. Jeg var skuffet over det løpet og det gikk dårligere enn jeg hadde håpet på, sier Kaas, som hadde en ambisjon om en individuell VM-medalje i forkant av mesterskapet i Skottland.

Han skulle dagen etterpå løpe stafett. Kaas måtte derfor skifte fokus fra sin individuelle nedtur til fokus på lagstafett dagen etterpå.Stafettmessig opptur
- Det var stafett dagen etterpå og jeg visste at vi hadde en god sjanse til å kjempe i toppen med tre gode etapper, sier Kaas.

Han fikk vekslingspinnen fra Øystein Kvaal Østerbø halvannet til to minutter bak ledende Sveits på stafetten. Flere andre lag lå også foran og rundt det norske laget.

- Jeg måtte løpe et topp løp dersom vi fortsatt skulle være med i toppen og det følte jeg at jeg fikk til. Jeg hadde full kontroll hele veien på teknikken og fikk tynt ut alt jeg hadde, sier Kaas.

Han innrømmer at han var lettet etter at Magne Dæhli på siste etappe løp det norske laget inn til en historisk sølvmedalje. Dæhli fikk pinnen på en femteplass før etappen.

- Det var veldig gøy med medalje og kjempegøy. Det er VM som helt klart er hovedmålet for oss orienteringsløpere. Det var veldig gøy å prestere det jeg var god for og kult rett og slett, sier Kaas.

Norge endte 1 minutt og 50 sekunder bak Sveits. Frankrike tok bronsemedaljene på stafetten.


Sølv under langdistanse

Han fulgte opp VM-sølvet med sølv på ultralangdistansen under NM som ble arrangert ved Hønefoss den tredje helgen i august. På herresiden handlet det om to løpere i kampen om seieren, Olav Lundanes og Carl Godager Kaas.

Her var det den individuelle VM-medaljøren, Olav Lundanes med bronse fra VM-langdistanse, som var best også på «hjemmebane».

Halden-løperen sikret gullet med snaue 2 minutter ned til utfordrer Carl Godager Kaas. Fjorårets vinner, langdistansespesialisten Hans Gunnar Omdal endte på en tredjeplass etter cirka to og en halv timers løping.

- Jeg tok sølv bak Olav Lundanes. Det vil jeg karakterisere som en god start på høstsesongen, sier Kaas.NM og verdenscupavslutning
NM ved Levanger i starten av september er det neste målet for orienteringsløperen.

- Jeg har en ambisjon om å ta et NM-gull. Jeg har blinket ut langdistansen som arrangeres den 10. september, sier Kaas.

Verdenscupfinalen i sveitsiske Arosa, som ligger ved Davis er også et av sesongens mål.

- Jeg håper på en topp-plassering og det kan jeg klare om jeg får ut det siste lille. Toppidrett handler om marginer og det kan være marginer som skiller deg fra en plassering blant de 10 til 15 beste og en pallplassering, sier Carl Godager Kaas.Relaterte lenker:
SJEKK: Hør Kaas intervjue sine lagkamerater etter VM-sølvet (Facebook)

LES MER: Sølv på ultralangdistansen (orientering.no)

LES MER: - Bra å lykkes (orientering.no)

LES MER: Orienteringsløperne skuffet

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline