NM-uka 2015

Postet av Lene Godager Kaas den 15. Sep 2015
Forrige uke ble årets NM-uke arrangert i Levanger. NM uka ble innledet av langdistanse torsdag, etterfulgt av mellomdistansekvalifisering på fredag, mellomdistanse finale på lørdag og stafett på søndag.

Langdistansen ble en tøff utfordring. Det ble dessverre ikke noen BSK-medalje på denne distansen. Både Carl Godager Kaas og Tone Wigemyr løp inn til hver sin 7. plass. Kine Gulliksen løp et av sine beste løp for sesongen og fikk med seg en fin 14. plass. Lone Brochmann ble nr. 18.(Kine som startet tidlig på langdistansen fikk muligheten til å sitte i lederstolen i noen minutter)

Fra mellomdistanse kvalifisering fikk BSK med seg 5 stk videre til finale: Carl Godager Kaas, Tone Wigemyr, Nikoline Ekeberg Schjerve, Kine Gulliksen og Lene Godager Kaas.

I mellomdistansefinalen ble det sølv til Carl. Han kjempe om gullet helt til den nest siste posten. Det ble dessverre en liten bom her som kostet han gullmedaljen. Tone løp inn til 8. plass, Nikoline nr. 23, Lene nr. 28 og Kine ble dessverre disket. Junioren vår Lars Harald Åsheim ble nummer 22. i H19-20.

Det var stor spenning til hva vi kunne bite fra oss på stafettene. BSK stilte med følgende lagoppstillinger:

Herrer:

Lag 1
1. Rune Olsen
2. Martin Soukop
3. Carl Godager Kaas

Lag 2
1. Martin Schälli
2. Raphael Ferrand
3. Johan Brunberg

Damer:

Lag 1
1. Nikoline Ekeberg Schjerve
2. Lene Godager Kaas
3. Tone Wigemyr

Lag 2
1. Kine Gulliksen
2. Lone Brochmann
3. Jenni H. Indby

Rune tapte dessverre synet av teten ganske tidlig på sin første etappe og måtte gjøre mye av jobben selv. Martin Soukop løp en strålende etappe og løp laget opp fra 52. plass til 30. plass. Carl var sugen på å vise at han ikke hadde fått ut sitt potensial tidligere i mesterskapet. Med et tilnærmet prikkfritt løp kunne han løpe laget inn til en fin 14. plass - med beste etappetid med over 2 minutter. For andrelaget løp Martin Schälli en flott første etappe. Honnør også til laglederne som stilte opp for å fylle opp laget.

I damestafetten var Nikoline (1.laget) og Kine (2.laget) første damer ut for BSK. Kine er en ringrev på 1. etapper og nok en gang viste hun at dette er noe hun virkelig behersker. Hun lå i tetklynga hele veien og vekslet til slutt som nr. 3 kun 8 sekunde bak! Nikoline fikk en bom på første post som gjorde at hun måtte kjempe litt på egenhånd. Hun gjorde imidlertid et godt løp etter den første posten og vekslet kun drøye minuttet bak på en 6. plass. Lone løp et godt løp for 2. laget og vekslet Jenni ut på 7. plass. Det ble dessverre for mye tidstap for Lene (1. laget) som vekslet Tone ut som nr 13. Tone løp imidlertid en stabil og god stafettetappe og løp laget til slutt inn til 8.plass. Jenni som sporty stilte opp for 2. laget fullførte i fin stil.

Fullstendige resultater fra NM-uka finnes i eventor.

Det har vært en fin uke i Nord-Trøndelag, men vi fikk ikke ut alt vi er gode for. Allerede til helga er det nye muligheter - NM natt på fredag og Norges Cup finale (mellomdistanse) på lørdag.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline