Stemningsrapport fra vintersamling i Portugal

Postet av Lene Godager Kaas den 11. Feb 2016

Av: Nikoline Ekeberg Schjerve

Deltagere: Lars Harald Aasheim, Carl Godager Kaas, Kine Gulliksen, Lone Brochmann, Nikoline Ekeberg Schjerve og trener Raphael Ferrand

Vi er på en 10 dagers vintersamling i Portugal, hvor vi først reiste til Penamacor, nord-øst for Lisboa. Der hadde vi noen treninger i tillegg til 2 konkurranser. Én nattsprint i selve Penamacor og en WRE (World Ranking Event) langdistanse i Portugal O-meeting.

På nattsprinten ble Bækkelaget godt representert, med seier til både Lone og Lars Harald. Lars Harald vant med 2 minutters margin, og har mye å leve opp til for den videre samlingen. Nattsprinten var lang, vanskelig, bratt og besto av mye tåke og regn, noe som gjorde det litt ekstra vanskelig å manøvrere seg i de trange gatene i Penamacor. Kine ble nr 5. og Nikoline ble nr.6. Raphael løp også, og ble nr.10. Alle BSK-løpere som stilte til start var dermed innenfor topp 10.

På langdistansen var det naturligvis hardere konkurranse. Med World Ranking-status er det svært mange gode eliteløpere som stiller til start, og nivået er høyt. Terrenget var svært krevende og det var veldig vanskelig å lese kartet i målestokk 1:15000. Alt i alt er alle ok greit fornøyd (pluss-minus), selv om det ble en del tidstap for alle og enhver. Kine ble nr 13, Lone nr.15, og Nikoline ble nr.19. Helena Jansson vant dette løpet med et rått gjennomført løp. Carl løp kun løypa i moderat tempo, og resultatet er ikke representativt for Carls nivå. Lars Harald vant ikke med 2 minutter denne gangen, men ble nr. 2, og Raphael ble nr. 5.

Treningene i området rundt Penamacor var også svært interessante og relativt varierte, med store, krevende steinblokkområder, åpne lettløpte områder, og vanskelig passerbart tornekratt. Vi var også i en utrolig kul by og trente sprint i en løype som ble kåret til ”course of the year” i 2013 – noe vi absolutt forsto. Verdt et besøk uansett om man vil løpe med kart eller bare se.

Deretter vendte vi nesen sørover til et sted som heter Castelo de Vide. Her skal vi være fram til søndag 14.februar, med forventninger om fine økter både for skog og sprint.


Flere Bilder0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline