Sesongmålet er VM-medaljer

Postet av Torbjørn Andersen den 31. Mar 2016


Carl Godager Kaas skal teste VM-løypene i svenske Strømstad. Bækkelagets Sportsklubs orinteringsstjerne er i bedre form enn på lenge!

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Privat (foto)

- Det blir en VM-samling i Strømstad fra fredag 1. april med et par innlagte konkurranser, sier Carl Godager Kaas til Bækkelagets Sportsklub (BSK) sin nettside.


Mål om stafett-gull
VM i svenske Strømstad er sesongens største mål for orienteringsløperen som løper for BSK. Selve mesterskapet arrangeres i august.

- VM er det jeg tenker på daglig. Det er også nesten på hjemmebane siden det er rett over grensen. Sesongens store mål er å ta individuell medalje i VM og løpe stafettlaget inn til gull. Målet er innen rekkevidde, sier orienteringsløperen.

Det blir derfor en viktig test for BSK-løperen og resten av orienteringslandslaget som skal gjennom i de svenske skogene i starten av april.

- Det blir en viktig samling med et par konkurranser som vi skal bruke som trening. Når det kommer til konkurranser, ønsker jeg også å prestere godt. Vi skal også bli kjent med terrenget i de svenske skogene, sier Kaas.


EM i mai
Det blir også et annet stort mesterskap for orienteringseliten denne sesongen - EM i Tsjekkia i slutten av mai (fra 21. - 28. mai).

- Det blir uttaksløp til EM i Tsjekkia 23. og 24. april. For min del regner jeg med at uttaksløpet blir en statussjekk på hvordan jeg ligger an, sier Kaas og fortsetter:

- Det blir fokus mot EM i april og mai. Deretter er det fullt fokus på sesongens store VM-målet i august, sier BSK-løperen.


Føler seg i bra form
Han har stor tro på at det blir en bra sesong.

- Tingene har fungert veldig bra i vinter. Pr. nå lover det veldig godt og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Kaas.

BSKs orienteringsløper føler seg bedre enn på lenge.

- Det lover betydelig mye bedre enn de tre-fire siste sesongene. Vintertreningen har gått betydelig mye bedre. Nå handler det om å fortsette treningen og ha hodet på rett plass, sier Kaas.

Orienteringsløperen forklarer at årsaken til at det har fungert bedre i vinter er at han har lært av sine egne feil.

- Jeg prøver å lære av ting når de ikke er optimale. Jeg har vært enda mer nøye i forebyggingen i forhold til skader og sykdom, sier Kaas.

Han legger nå inn en sikkerhetsmargin i treningsarbeidet.

- Nå legger jeg alltid inn en sikkerhetsmargin og jeg ligger ikke over det jeg tåler. Jeg har lagt opp treningen på en annen måte og lytter mer til kroppen, sier Carl Godager Kaas.


Les mer: Avsluttet med andreplass
Les mer: NM-sølv til Carl
Les mer: Jakter flere pallplasseringer
Sjekk: Orienteringskalender 2016 (orienteering.org)
Sjekk: Norsk terminliste 2016 (orientering.no)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline