Vant stafettgull på sprint

Postet av Torbjørn Andersen den 9. Mai 2016

Lone Brochmann, Carl Godager Kaas, Øystein Kvaal Østerbø og Nikoline Ekeberg Schjerve løp på BSK sitt stafettlag under helgens NM sprintstafett.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Privat (foto), Øystein Kvaal Østerbø (foto) og NM-arrangørene (foto)

Noe tid til feiring av BSKs stafettgull hadde de likevel ikke – bortsett fra en burger på Brygga i Bergen sammen med lagkameratene.

- Det er så hektisk med konkurranser nå at vi tok flyet hjem hver for oss etter søndagens gulløp. Det er Tiomila i stafett allerede til helgen, sier Nikoline Ekeberg Schjerve.

- Vi får ta en kakefest sammen med resten av klubben på et senere tidspunkt, sier Carl Godager Kaas.


- En stor opplevelse
Lone Brochmann løp førsteetappen for BSK-laget.

- Taktikken var bare å kjøre mitt eget løp fra start. Jeg la meg litt bak ut fra startposten og da alle løp rett fram så løp jeg ut til høyre. Siden så jeg ikke noe til mine konkurrenter. Det var et godt løp selv om jeg hadde noen veivalgsfeil, sier en strålende fornøyd Brochmann.

- Det var en stor opplevelse og jeg visste vi hadde et godt lag på papiret. Det var utrolig nervepirrende på slutten av stafetten, sier Brochmann.

Neste oppgave for henne er Tiomila sammen med BSK-gjengen førstkommende helg.

- Vi satser på en god plassering og en topp 20-plassering er innen rekkevidde, sier Brochmann.


- Et stabilt løp
Carl Godager Kaas løp andre etappe på stafetten.

- Det var kjempegøy og en stor opplevelse for alle på laget. Det er lenge siden BSK har vunnet en stafett nå, sier Carl Godager Kaas.

Han fikk pinnen i tet fra Lone Brochmann.

- Jeg føler at jeg løp et stabilt løp og følte meg nesten som det svakeste punktet på laget siden jeg har ikke har fått trent så mye på sprint. Jeg er nok den som presterte dårligst på laget, men jeg er fornøyd med min prestasjon også, sier Kaas.

Han skal ikke løpe Tiomila førstkommende helg.

- BSK har valgt ikke å stille noe herrelag i stafetten og i år satser vi på damene, sier Kaas.

Neste oppgave er EM om to uker.

- Det er på grunn av EM at jeg står over Tiomila også slik at jeg får samlet mest mulig krefter og overskudd til mesterskapet, sier Kaas.


- Veldig moro
Øystein Kvaal Østerbø løp tredjeetappen for BSK-laget. Han løper egentlig for den svenske klubben IFK Lidingö men meldte overgang til BSK i forkant av NM sprint for å få sjansen i NM.

- Det var veldig moro å lykkes som et lag, sier Kvaal Østerbø.

Han kom til BSK nettopp for å løpe stafett og være en del av et lag.

- Jeg hadde lyst å være en del av et stafettlag under NM pluss en del av et klubbmiljø. Jeg har et veldig positivt inntrykk av BSK, sier Kvaal Østerbø.

På tredjeetappen gjorde han en feil på første posten men etter det orienterte han veldig bra.

- Jeg fikk beste etappetid, sier en lykkelig Kvaal Østerbø, som også ble nummer fire på den individuelle sprinten.

Neste oppgave for Kvaal Østerbø er Tiomila.

- Jeg skal løpe for IFK Lidingö. Vi ble nummer to for to år siden og nummer fire i fjor. Vi har vinnermuligheter i år, sier Kvaal Østerbø.


- Glad for permisjon
Nikoline Ekeberg Schjerve løp ankeretappen på stafetten der BSK endelig sikret seg et gull på sprintstafett.

- Jeg kom ut i tet og visste ikke hvor mye jeg var foran neste løper. Det var ikke noe bra løp i starten for min del og jeg klarte blant annet å bomme på en publikumspost. Jeg fikk etter hvert selskap i teten fra hun fra Halden, sier Schjerve.

Hun trodde at hun hadde tapt gullet i en tøff oppoverbakke.

- Hun fikk litt avstand på meg og virket veldig sterk men jeg hadde det beste veivalget inn på neste post så da var det bare å flyge alt jeg hadde inn mot mål, sier Schjerve, som skal løpe Tiomila for BSK kommende helg.

- Jeg er glad jeg har tatt meg permisjon fra jobben siden det er et hektisk program i mai, sier Nikoline Ekeberg Schjerve.Les mer om BSK-løperne her:
Lone: Vil vise hva jeg er god for
Nikoline: La inn en god EM-søknad
Carl: Åpnet med andreplass
Øystein: Velkommen til BSK


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline