BSK i teten under Tiomila 2015

Postet av Lene Godager Kaas den 11. Mai 2015
Tiomila, en av verdens største klubbstafetter, gikk i helgen av stabelen i Skrepptuna utenfor Arlanda, Sverige. En stor gjeng fra BSK dro østover for å kjempe mot andre orienteringsklubber i denne prestisjefylte stafetten. Fra BSK stilte vi med både et ungdomslag, et damelag og et herrelag.

Først ut var ungdommene. Dette er en stafett med 4 etapper, men hvor man på den 3 etappen kan stille med 2 løpere, hvorav den første av disse sender ut 4. Etappe. Ungdommene kom seg fint i gjennom og følgende på laget var:

1. Olav Torgersen

2. Lars Øderud Vatne

3. Martin Røysholm Adelsten og Andreas Vaage

4. Linus Kristianson (Svensk løper)Damestafetten

Det var knyttet størst forventninger til BSKs damelag. Med flere treninger i terrenget, taktikken lagt kvelden før, og med blålakkede negler og blå-gule hårbånd skulle det i hvert fall ikke stå på forberedelser og utstyr.

Først ut for BSK var Line Hagman. Hun knallet til og gjorde en kjempeetappe! Hun kunne sende Lene Godager Kaas ut på 2. etappe som nummer 59 bare 2.29 bak teten. Lene gjorde også en kjempeetappe og knappet inn på teten og kunne sende Tone Wigemyr ut på 16. plass kun 1.40 bak teten. Tone, vårt beste kort, løp et bra løp og ledet oss opp på en 2. plass ut i løpet. Men dramatisk nok mistet hun SI-brikken (tidtakerbrikken) mot slutten og måtte stoppe opp noen sekunder for å lete. Hun fant den heldigvis raskt, og vekslet inn som nummer 3, 1.25 bak teten. Lone Brochmann la dermed ut på den 4. etappen, en ugaflet 10,4 km lang etappe, også kalt ”Långa dagen”. Dessverre for Lone ble hun løpende mye alene og kunne ikke utnytte andre løpere før på den siste runden etter passering arena. Selv om vi tapte tid og plasseringer gjorde Lone en godt løp, det er mange verdensklasseløpere på denne etappen. Nikoline Ekeberg Schjerve var ankerkvinnen på laget. Hun fikk en trøblete start med bom på 1. post, men kom etter hvert godt inn i løpet og kunne til slutt løpe laget inn til en fin 31. Plass.

Vi fikk mye publisitet på speakeren gjennom stafetten. Da har vi vist at BSK igjen kan være med å prege damestafetten som så mange ganger før!

Anniken var reserve for 1. laget, men fikk løpe for Løtens lag. Der kastet de henne like godt inn på "Långa dagen", men Anniken gjorde en hederlig innsats i en av hennes lengste o-løp noen sinne. Creds!

Herrestafetten
Herrestafetten gikk gjennom hele natten og første etappe startet kl 21.30. Herrelaget var toppet fra start med Carl Godager Kaas på første etappe. Han hadde beskjedne ambisjoner om å kopiere prestasjonen fra Jukola i fjor, nemlig å komme først inn. Carl var i stor grad med å prege teten på den første etappen og lå helt først på passering arena. Dessverre ble det en feil på den nest siste posten som kostet han ledelsen. Dermed kom han 1.30 bak teten inn, hvilket kanskje var like greit for en meget nervøs Martin Soukup. Martin løp et godt løp, men var litt misfornøyd med at han ikke hadde trent litt mer i forkant av Tiomila – vi regner derfor med å se deg på treninger fram til Jukola Martin. På tredje etappe la Felix Breithädel ut på ”Långa natten”. Han ble rask tatt igjen av toppløperen Andrej Kramov som kom togende med 30 mann på slep. Felix kastet seg på og holdt lenge følge. Felix mister dessverre denne gruppa etter en stund, men hadde likevel en god etappetid. På 4. Og 5. Etappe løp Eirik Watterdal og Sebastian Torgersen. Etter mange forfall må Lone steppe inn på den 6. Etappen og gjør en god jobb for herrelaget. Hun veksler ut Arne Torgersen på 7. Etappe. Vår trener Raphael Ferrand løper 8. Etappe og Runar Bjørhovde 9. Etappe. Ikke uventet er laget et stykke bak før Neeme Loorits skal legge ut på siste etappe. Neeme måtte derfor gå ut i fellesstart. Neeme gjorde et bra løp og kom i mål før heiagjengen rakk å komme tilbake til arena etter en natts søvn.

En stor takk til støtteapparatet er også på sin plass! Johan Brunberg, Raphael Ferrand, Kristian Ruud, Arne Torgersen og Ingeborg Øderud gjorde alle en viktig jobb under hele turen.

Nå er det bare å telle ned til neste viktige stafett, nemlig NM Sprintstafett før vi setter kursen mot Finland og Jukola.

Kjör hårdt!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline