BSK-løper involvert i ulvedramatikk på Pinseløpene

Postet av Lene Godager Kaas den 25. Mai 2015
Pinsen er en stor helg for O-løperne. Det er mulighet for en o-helg både på Hedemarken og på Kongsberg. Det var mange BSK'ere som hadde tatt turen til Pinseløpene på Hedemarken. Løpene skulle opprinnelig gått i fjellterreng på Budor, men grunnet snø ble løpene flyttet til Mosjømarka i siste liten.

Det har vært mye bra løping alle dager. På Elgdilten lørdag var det flere BSK'ere i toppen i D21A. Nikoline Ekeberg Schjerve tok en sterk andreplass, kun slått av Anne Margrethe Hausken Norberg. Lene Godager Kaas og Kine Gulliksen fulgte på 6. og 7. plass ikke lagt bak Nikoline. Det er også verdt å nevne at Anniken Eriksrud Karlsen løp uttaksløp til junior-VM. Hun er yngst i juniorklassen og endte til slutt på en fin 22.plass i klasse 17-20.

På Løvspretten søndag stakk Kine Gulliksen av med seieren i klasse 17AK. Godt å se at hun er på gang igjen etter trøtthetsbruddet i hofta. Lene Godager Kaas løp et jevnt løp og ble nummer 4 i klasse D21A.

På Pinsesprinten mandag var det kun Løtensokningene Lene Godager Kaas og Simen Smestad som deltok fra BSK. Lene løp et godt løp med unntak av en større bom som kostet henne seieren i klasse D17. Hun ble til slutt nummer 6. Simen ble nummer 9 i klasse Direkte A.

Flere resultater finnes på eventor

Ulvedramatikk

Men Pinseløpene på Hedemarken foregikk ikke uten dramatikk. Søndag ankom politiet Løvpretten grunnet at en ulv var observert kun 2 km fra løpsområdet. De var redde for at o-løperne kunne hisse opp ulven. Mange løpere var allerede ute i skogen og løpet gikk sin gang. Kun få arrangører var klar over ulvesituasjonen, hvilket ble kjent i etterkant av løpet mandag. På søndagens løp sprang Johanne Øderud Vatne over et elgkadaver som så ut som var spist på. Grunnet lokalkunnskap ble undertegnede spurt av familien Øderud Vatne i etterkant om det finnes rovdyr i området. Det har tidligere vært observert både ulv og bjørn i området, men jeg sa at jeg ikke var sikkert på om det hadde vært det i det siste.I kveld kom svaret på Hamar Arbeiderblads nettside: Det var ulv i området.Johanne har trolig vært i ulvens spor.

Pinseløp på Kongsberg
Marte Balchen gikk av med seieren i klasse Direkte A-kort søndag og Lone Brochmann vant klasse D21 mandag.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline