Sterk 11. plass i Jukola - verdens største orienteringsstafett

Postet av Lene Godager Kaas den 15. Jun 2015Foto: Lene Godager Kaas

En stor gjeng fra BSK har nettopp vært i Finland for å delta i verdens største orienteringsstafett. Troppen besto av to damelag og ett herrelag med reserve og 3 coacher.

Damestafetten
Kl. 14.00 lørdag sto Nikoline Ekeberg Schjerve (BSK 1) og Lone Brochmann (BSK 2) klare på startstreken sammen med over 1400 andre damelag. Begge løp veldig godt på den første etappen og fulgte hverandre tett. Nikoline vekslet til slutt Line Hagman ut på 12. plass 1.42 bak teten. Lone vekslet Kine Gulliksen ut på 23. plass 3.08 bak.

Kine løp godt i starten og tok i kap Line, men gikk dessverre på en bom og mistet kontakten med lagvenninnen. Line løp et godt og stabilt løp og vekslet Lene Godager Kaas ut på 3. etappe på en 18. plass. Kine løp godt etter bommen og vekslet Anniken Eriksrud Karlsen ut på 28. plass.

Lene løp også et stabilt og godt teknisk løp og tok inn en plass, dermed vekslet hun ankerkvinne Tone Wigemyr ut som nummer 17. Anniken gikk nok ut tidligere i stafetten enn hun hadde turt å drømme om.. det er ikke mange 17-åringer som har løpt ut som nummer 28. i Jukola, så det er forståelig at man kan bli litt nervøs. Anniken bommet litt mer enn hun kunne ha ønsket seg, men fikk med seg en god erfaring. Hun kunne veksle Maria Torgersen ut på 106. plass.

Tone løp også et godt og stabilt løp og plukket plass etter plass. Å kunne løpe laget opp til 11. plass blant løpere i verdens klasse er virkelig en drøm for oss! Maria var sporty og stilte opp som reserve i siste liten etter at Mariann Ulvestad hadde blitt syk. Maria fullførte i god stil til tross for en 8,9 km lang løype og kunne ta 2. laget i mål til en 365. plass.Foto: Lene Godager Kaas

Herrestafetten


Starten på herrestafetten.

Når mørket var i ferd med å senke seg var det klart for herrestafetten. Her sto Carl Godager Kaas klar på startstreken med nærmere 1800 andre herrelag. Carl hadde et mål om å kopiere prestasjonen fra fjorårets Jukola hvor han kom ensom inn i tet. Han lå langt fremme i starten, men gjorde noen feil under veis som la kjepper i hjulene til planen om å komme først inn. Han vekselt til slutt Martin Soukop ut på 43. plass 2.32 bak teten.

Martin løp et godt teknisk løp og plukket inn 4. plasser. Kan kunne dermed veksle Rune Olsen ut på 39. plass.

Rune mente han hadde gjort et par feil og tatt et par dårlige veivalg under veis på herrenes lengste etappe. Kan plukket likevel inn ytterligere 4. plasser og vekslet Lars Harald Aasheim ut på 35. plass.

Lars Harald løp også et veldig godt løp og vekslet Martin Schälli ut som nummer 46. Martin løp stabilt bra og vekslet Sebastian Torgersen ut som nummer 56 (fjorårets plassering). Sebastian fikk dessverre allerede på vei til første post problemer med lårene. Han kunne nesten ikke løfte beina. Han fikk til slutt haltet seg til mål, dessverre uten å ha vært innom alle postene. Felix visste at laget var disket når han la ut på sin siste etappe, men valgte like vel å gi alt på den siste etappen. Felix løp godt, men laget fikk dessverre ingen plassering på resultatlista.


Foto: Lene Godager Kaas

Alt i alt bevises det at gode og stabile tekniske løp gir premiering i en plass høyt oppe på resultatlisten. Vi kan dermed reise med hevet hode fra Finland med mange gode prestasjoner og mange morsomme minner i bagasjen!

Resultater0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline