Euromeeting 2015 - To BSKere i landslagsdrakta

Postet av Lene Godager Kaas den 29. Sep 2015Av Nikoline Ekeberg Schjerve

Euromeeting 2015 i Otepää er nå historie. Euromeeting er et årlig arrangement som arrangeres i relevant terreng for VM 2 år fram i tid, nemlig Otepää i Estland. Det er en arena der de nest beste får samlet erfaring med internasjonal konkurranse og i den norske landslagsdrakten. 8 jenter og 8 gutter ble tatt ut til å representere Norge i Euromeeting, og da uttaket var klart var det to av Bækkelagets løpere som fikk plass på laget, nemlig Kine Gulliksen og Nikoline Ekeberg Schjerve.


Konkurranseprogrammet var slik: sprint fredag, langdistanse lørdag, mellomdistanse søndag. For at vi skulle ha litt erfaring med terrenget før konkurransene, dro vi to dager før løpene for å få noen relevante treningsøkter. Terrenget var overraskende. Vi hadde sett på kart og hadde forventet lettløpte og flate områder med høy fart. Det vi møtte på 1.økta var mildt sagt ikke lettløpt, med kratt, vindfall og tynningshogst over hele linja. Dette er relevant terreng for langdistansen, så om man skal satse mot langdistansen i VM 2017 må man bli sterk, tøff og krigersk både fysisk og mentalt. De andre treningsterrengene og selve konkurranseterrenget var en god del finere enn det første møtet vårt med Estland. Heldigvis.

I år var det et veldig høyt nivå på løperne, det var blant annet flere utøvere med gode VM-resultater fra i sommer på startlistene. Konkurransene gav oss derfor en reality check på hvilket nivå vi ligger på og hvor mye det må jobbes i den videre satsningen.

Vi gjennomførte en bra teknisk sprint, men med noe smårusk. Dette holdt til en 9.plass til Nikoline og en 31.plass til Kine, henholdsvis 53 sekunder og 2.00 minutter bak seirende Karolin Ohlsson fra Sverige (som ble nr. 10 i VM i Skottland i år).

Langdistansen gjennomførte vi også relativt bra, men med noen kortere konsentrasjonssvikter gjennom den 10 km lange løypa. Løypa gikk gjennom ulike terrengtyper og vi måtte omstille oss flere ganger. Det var en morsom langdistanse, og plutselig var vi i mål. Nikoline ble best norske jente på en 23.plass, Kine ble nr. 44. I dag var det Julia Gross fra Sveits som vant.

Mellomdistansen gikk i den mest interessante delen av terrenget med et spennende kurvebilde. Det var fortsatt en del bush, tynningshogst og vindfall, men det var også områder som var veldig raske. Ingen av oss hadde en veldig god dag i dag, og fikk ingen god følelse gjennom hele løypa. Vi ble plassert på plass nr. 50 og 51.

For oss har Euromeeting gitt mye motivasjon videre. Det er inspirerende å observere gode løpere, og vi får lyst til å nærme oss deres prestasjoner til neste år.~ Kine og Nikoline ~

Bilder

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline