Håper på pallplasseringer

Postet av Torbjørn Andersen den 1. Okt 2015
BSK Ledestjerne, Carl Godager Kaas, skal løpe verdenscupfinalen i orientering i sveitsiske Arosa. Lone Brochmann fra BSK får også sjansen i kvinneklassen.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og privat (foto)

- Målet mitt er å ta en pallplassering eller to, sier Carl Godager Kaas.

Fredag 2. oktober venter en tøff og krevende langdistanse på 12,8 kilometer med over 700 meter stigning for gutta. Jentene, med Lone Brochmann fra BSK i sin verdenscupdebut, skal gjennom 8,8 kilometer med 525 meter stigning.

- Fredagen er nok min beste sjanse i helgen. Det vil bli en solid kraftanstrengelse i et veldig kupert terreng i høyden. Jeg er spent på hvordan kroppen reagerer i høyden. Jeg er forberedt på å jobbe mye mentalt med meg selv under løpet, sier Carl Godager Kaas.

- Bra høydeopphold
Det er konkurranseterreng opp til 2000 meter over havet, så høyden vil nok spille inn for mange. Carl Godager Kaas har ladet opp til verdenscupfinalen i høyden i italienske Livigno.

- Det har vært et veldig bra opphold i høyden. Det var litt snø i starten men den forsvant og vi har hatt gode treningsforhold og fått utbytte av det. Vi er skikkelig akklimatisert for høyden etter åtte-ni dager, sier Kaas.

Lørdag 3. oktober er den faktiske verdenscupfinalen hvor det står doble verdenscuppoeng på spill, før det hele avsluttes med sprintstafett søndag 4. oktober.

- Jeg skal løpe begge deler men løper nok ikke på førstelaget på sprintstafetten, sier Kaas.


Pallplass viktigere enn verdenscupen
Carl Godager Kaas ligger på en 27. plass sammenlagt i verdenscupen før avslutningen. Han har 81 poeng. Sveitsiske Daniel Hubmann leder med 540 poeng. Hans landsmann Matthias Kyburz er nummer to med 461 poeng og franske Thierry Gueorgiou nummer tre med 317 poeng. Beste nordmann sammenlagt er Olav Lundanes på en femteplass med 270 poeng.

- Jeg ligger såpass langt bak i verdenscupen sammenlagt og har gode sjanser til en topp-15-plassering sammenlagt. Det er likevel viktigere å ta en pallplass eller to. Det vil bety mer enn plasseringen i verdenscupen sammenlagt, sier Kaas.

I sprintstafettverdenscupen leder Danmark med 180 poeng, Sverige er nummer to med 145 poeng og Norge nummer tre med 113 poeng.

Relaterte lenker og artikler:
Sjekk: Arrangementets nettside (ekstern lenke)
Sjekk: Følg arrangementet live (ekstern lenke)
Sjekk: Verdenscupen sammenlagt (ekstern lenke)
Sjekk: Sprintstafettverdenscupen (ekstern lenke)
Les mer: Carl tok NM-gull


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline