Drømmen om 10mila 2016

Postet av Bækkelagets SK - Orientering den 14. Nov 2015

Av Kine Gulliksen


Første gang jeg løp 10mila var en opplevelse. Jeg var 13 år og løp førsteetappen i ungdomsstafetten. Jeg hadde aldri vært med på et så stort orienteringsarrangement før. 10mila er jo en av verdens største orienteringsstafetter og det var fasinerende å se så mange o-løpere på et og samme sted. I alle år siden den gang har 10mila-helgen vært et stort høydepunkt for meg.

Og et enda større høydepunkt ble det i 2009 da jeg byttet klubb fordi jeg flyttet til Oslo. Nå skulle jeg løpe 10mila for Bækkelagets SK, klubben med den fantastiske 10mila historikken. BSKs damer har vunnet 10mila 2 ganger (1997 og 1998) og har mange topp 10 plasseringer å skilte med. Å få løpe i et lag med den historikken og med så mange gode løpere hadde jeg aldri gjort før.

Jeg har alltid likt å løpe førsteetappen, og det skulle jeg også gjøre den gangen i 2009. Året før hadde
BSK blitt nr. 3 og ettersom startrekkefølgen bestemmes av fjorårets resultatet så skulle jeg stå helt fremst på startstreken, med tallet 3 på brystet og 500 damer jagende rett bak. Jeg kjenner fortsatt
nervøsiteten når jeg tenker tilbake på den stafetten. Det gikk bra og jeg gjennomførte min, til da, beste førsteetappe og 10mila fikk en helt ny dimensjon for meg. Nå var jeg med på et lag som kunne
være med å kjempe blant de beste i verden.

For noen år siden fikk jeg høre at Stora Tuna som er barndomsklubben til o-gruppas sportslige leder og min samboer, skulle være med å arrangere 10mila i 2016. For første gang skal 10mila gå i Dalarna, og det på selveste Lugnet skistadion i Falun. Ettersom jeg føler en sterk tilknytning til stedet så vokste det frem en drøm i meg om at vi i Bækkelaget skal vise oss frem nettopp på dette løpet. Etter å ha snakket mye om det med jentene i klubben så er vi nå mange som deler denne drømmen. Og nå, idag den 14 november, er det nøyaktig 6 måneder igjen til startskuddet går. Startskuddet for 10mila 2016 i Falun - For det er da det gjelder, jenter!

Jeg blir spent av tanken, men ser frem til dette. Ser frem til spenningen, nervøsiteten og gleden. Ser frem til å reise dit med de beste o-jentene jeg vet om. Jenter jeg har trent sammen med hele vinteren og som jeg vet har gjort det som kreves for å være klar for oppgavene som venter. Og mest av alt vet jeg at vi kommer til å ha det utrolig kult sammen, ikke bare der på løpet men også hele veien dit, gjennom vinteren og våren.


Jeg føler at vi har noe bra på gang!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline