Carl inspirerte skoleelever under premieutdeling for SiNs skolekonkurranse

Postet av Lene Godager Kaas den 21. Des 2015

På fredag troppet BSK orienterings ledestjerne, Carl Godager Kaas, sammen med Sprek i Nærmiljøet-koordinator Lene Godager Kaas opp på Kastellet og Nordseter skoles juleavslutning for å dele ut premien i årets Sprek i Nærmiljøet skolekonkurranse. På Kastellet skole ble de møtt av jubel fra 650 barn fra trinnene 1.-10. klasse når premien ble annonsert.

Bækkelagets SK Orientering har for andre året arrangert Sprek i Nærmiljøet, en stolpejakt der man ved hjelp av et kart skal forsøke å finne stolper som har vært plassert rundt omkring i bydel Nordstrand. Dette er et gratis folkehelsetiltak for bydelens innbyggere. Tanken er at det er lettere å komme seg ut på tur når man har et mål for turen.

3000 kartbrosjyrer har blitt delt ut til utvalgte husstander i bydelen. I tillegg har man kunnet laste kartet ned gratis fra internett. Tilbudet har i 2015 blitt benyttet av nærmere 800 personer.

I høst utfordret BSK Orientering alle skolene i bydelen til en skolekonkurranse – ”Hvilken skole kan jakte flest stolper?” BSK Orientering tenkte at dette ville være et ypperlig tilbud til skolene, i og med de gjennom målene i lærerplanen er pålagt å drive orienteringsopplæring. ”Vi vet hvor tidkrevende det kan være å lage et godt orienteringsopplegg” sier Lene Godager Kaas, Sprek i Nærmiljøet-koordinator.

Det var flere skoler som kastet seg på konkurransen. Flest registrerte stolper fikk Bekkelaget skole med 861 registrerte stolper. Kastellet skole tok 2. Plassen med 804 registrerte stolper og Nordseter skole 3. Plassen med 314 stolperegistreringer.

Fredag var verdensmester i orientering, Carl Godager Kaas, og Sprek i Nærmiljøet-koordinator, Lene Godager Kaas, på juleavslutningen til både Kastellet og Nordseter skole for å dele ut en pengepremie på henholdsvis 2000kr og 1000kr. Premiepengene skal brukes på utstyr eller tiltak som fremmer elevenes fysiske aktivitet.

På Kastellet skole har hele 105 elever registrert stolper. Gymlærer Åge Rindahl har vært primus motor for skolens engasjement. Han forteller at det har vært et fantastisk opplegg som har vært helt topp for elevene. Det ble påpekt at det er fint at man også kan ta stolpene med sykkel.

Det var stor jubel i salen da Carl Godager Kaas annonserte det glade budskap om at de hadde vunnet premie. ”Det er gøy å se engasjementet og entusiasmen hos de som har deltatt i årets skolekonkurranse” sier Carl Godager Kaas.

BSK orientering viderefører Sprek i Nærmiljøet også neste år. Da håper de å kunne engasjere enda flere innbyggere – elever, barnefamilier, pensjonister og mosjonister.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline