Vil til EM

Postet av Torbjørn Andersen den 12. Apr 2016

Nikoline Ekeberg Schjerve er en av flere BSK-damer som kan kvalifisere seg til EM i Tsjekkia. Orienteringsløperen har allerede søkt om permisjon på jobben.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og BSK Orientering (foto)

- Målet for denne sesongen er å gjøre det best mulig på sprinten under EM i Tsjekkia fra 21. til 28. mai, sier Nikoline Ekeberg Schjerve til Bækkelagets Sportsklub sine nettsider.


Bare slått av verdensmesteren
Hun ladet opp til EM-uttaksløpet med en andreplass sammenlagt under Trondheim Sprint Camp nylig. Vant gjorde regjerende verdensmester Maja Alm. Lone Brochmann fra BSK ble nummer tre sammenlagt.

- Jeg fikk andreplass tre dager og tredjeplass den ene dagen. Det holdt til en andreplass sammenlagt. Det var tre gode løp og et litt mer rufsete, sier Ekeberg Schjerve.

Orienteringsløperen var et stykke bak Maja Alm men hun er ikke skremt over den danske kvinnens nivå.

- Maja Alm er verdensmester på sprint og jeg var bare cirka et halvminutt, 45 sekunder og et minutt bak henne. Jeg føler at det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet, sier Ekeberg Schjerve.


Uttaksløp 22. til 24. april
Hun har fått trent bra i vinter.

- Jeg har gjort nesten som jeg har villet i løpet av vinteren, sier Ekeberg Schjerve.

Målet er å levere varene på sprinten under EM i Tsjekkia fra 21. - 28. mai. Det blir uttaksløp til EM fra den 22. - 24. april.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har helt oversikt over konkurrentene mine, men jeg har en god følelse. Dersom jeg klarer å gjennomføre som i helgen så kan det bli veldig bra. Jeg er nok også hakket bedre fysisk om halvannen uke, sier Ekeberg Schjerve.


Har søkt full permisjon
Orienteringsløperen er så sikker på at hun klarer å kvalifisere seg til EM at hun har søkt permisjon fra jobben som landskapsarkitekt.

- Jeg har søkt full permisjon fra jobb i perioden og enten kan det bli veldig hektisk ellers så kan det bli veldig stille, sier Ekeberg Schjerve.

Formtoppen er planlagt å være under sprintdistansen i selve EM i Tsjekkia i slutten av mai.

- Det blir nok en liten formtopp også under uttaksløpet, sier Ekeberg Schjerve.

Hun kommer også til å legge inn en liten formtopp under NM-sprinten i Bergen den 7. og 8. mai.

- NM er en viktig konkurranse, sier Nikoline Ekeberg Schjerve.


Sjekk: Alm til topps (orientering.no)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline