Carl: - Jeg løper for medalje!

Postet av Torbjørn Andersen den 23. Mai 2016

BSKs orienteringsløper, Carl Godager Kaas, er klar for finalen på langdistanse under EM i Tsjekkia.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og privat (foto)

Orienteringsløperen fra BSK måtte bli blant de 15 beste løperne i sitt kvalifiseringsheat 23. mai. Han endte med en sterk tredjeplass bare slått av hjemmehåpet Milos Nykodym og svenske Fredrik Bakkman. Nykodum var 38 sekunder foran Kaas i mål og Bakkman var 11 sekunder foran Kaas i mål. Kaas løp på tiden 71:45.

- Det var et bra stabilt løp. Jeg fikk gode svar og alt ligger til rette for en god plassering i finalen den 24. mai, sier Carl Godager Kaas til Bækkelagets Sportsklub sine nettsider.


Dæhli i form
I det andre av de tre kvalifiseringsheatene viste en annen nordmann, Magne Dæhli, superform og vant på tiden 70:25. Rollier Baptiste fra Sveits ble nummer to med tiden 70:45. Svenske Martin Regborn ble nummer tre med 72:36.

- Det er godt at vi er flere nordmenn som kan prestere. Vi kan likevel ikke sammenlikne tidene helt siden vi løp i tre forskjellige løyper, sier Kaas.

I det tredje kvalifiseringsheatet vant sveitseren Andreas Kyburz med tiden 70:57, Johan Runesson ble nummer to med tiden 71:30 og Jan Sedivy fra Tsjekkia ble nummer tre på 72:52.


Finalen seks kilometer ekstra
Orienteringsløperen fra BSK gleder seg til finalen den 24. mai.

- I mesterskap løper jeg alltid for medalje. Målet er å prestere et løp jeg er godt fornøyd med og gjør jeg det er jeg ganske trygg på at jeg får en god plassering, sier Kaas.

Det skal løpes cirka seks kilometer ekstra i finalen.

- Vi løp litt over 10 km i kvalifiseringen og det er cirka 16 kilometer i luftlinje i finalen. Det blir tøft og den siste halvtimen er gjerne den aller tøffeste. Dette er o-sportens kraftprøve og det blir "Last man standing". Så får vi se hvem det blir, sier Kaas.

En annen utfordring i langdistansefinalen er kartene.

- Det finnes ikke oppdaterte kart over området og vi vet ikke så mye om terrenget. Det blir skikkelig kult, sier Carl Godager Kaas.


NB! Finalen starter cirka kl. 12.00 tirsdag den 24. mai. Carl starter som en av 10 de siste løperne basert på kvalifiseringsresultatet.


Relatert lenke:
Sjekk: Alle kvalifiseringsresultatene (ekstern lenke)
Sjekk: VM sin hjemmeside (ekstern lenke)
Sjekk: - Vi gjorde jobben! (orientering.no)

Relatert artikkel:
Les mer: BSK-damene skuffet på sprinten


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline