Jukola 2016

Postet av Lene Godager Kaas den 23. Jun 2016

Tekst: Johanne Øderud Vatne.
Foto: Johanne Øderud Vatne og Neeme Loorits.


I helgen gikk den tradisjonsrike Venla- og Jukola-stafetten av stabelen utenfor Lappeenranta i Finland. Bækkelaget stilte med to damelag i Venla kavlen og et herrelag i Jukola. Selv om teamspiriten var god, var ikke værgudene på lag med oss i år. Regnet høljet ned og det blåste så mye at teltstanga knakk, bardunene ble revet av hempene og teltduken revnet.

Trass i det kjipe været fikk vi en god start på damestafetten. Sammen med nesten 1400 andre løpere sendte vi Nikoline Ekeberg Schjerve og Marthe Gløersen ut på den 7 kilometer lange førsteetappen. Nikoline løp rått og sørget for at Bækkelaget lå først ved 3,8 km og vekslet bare 25 sekunder etter teten. Alltid kult å se Bækkelaget øverst på listene! Marthe løp også kjempebra for andrelaget.

På den 6,7 kilometer lange andreetappen hadde vi Lene Godager Kaas og Line Hagman. Lene holdt plasseringen bra, mens Line løp andrelaget opp mange plasser. De kom altså begge inn med gode løp og kunne sende ut Lone Brochmann og Anniken Eriksrud Karlsen på 5,9 km. Lone bommet i starten, men holdt plasseringen fint etter det. Anniken tapte også noen plasser, men hadde tross alt gjort et kanonløp, mot gode, rutinerte løpere. På ankeretappen hadde vi Kine Gulliksen og Louise Oram som skulle være ute i 9 km. Kine mistet kontrollen i første del av løypa, mens Louise løp utrolig bra. Til slutt kom andrelaget inn rett før førstelaget. Det er naturligvis kjipt for førstelaget å bli tatt igjen, men allikevel må vi kunne glede oss over at andrelaget hadde en veldig bra stafett når det ikke gikk veien for førstelaget. Andrelaget endte på en 60. plass som 9. beste norske lag mens førstelaget endte på en 68. plass

Klokken 23:00 var 1700 lamper tent, og det var klart for herrestafetten! Carl var blitt syk, så Vetle Christiansen måtte ta ansvaret for den tøffe førsteetappen. Etter et enormt trafikkaos var det bare så vidt vi rakk starten! Vetle var lugn, det var verre med supporterne. Som jentene hadde fått erfare, var det vanskelig i starten, og Vetle surret på de første postene, men løp opp nesten 700 plasser før veksling. Deretter var det Eirik Watterdal som skulle ut i natten på 12,7 kilometer. Han løp opp ytterligere 170 plasser. Mens Eirik nærmet seg mål, hadde vår neste løper Felix Breitschädel noen dramatiske minutter i teltet. For skoene han hadde lagt igjen på dagen var ikke lenger i teltet: Krise! Etter å ha gått gjennom alle bagger og poser i teltet fikk han låne Vetles våte sko og fikk kommet seg ut på nattens lengste etappe. På fjerde etappe hadde vi børstet støvet av en gammel helt: Anders Storbråten. Etter Storbråtens 8,4 km lange etappe løp vår alles kjære coach Raphael Ferrand ut i skogen. Raphael løp bra han, og løp opp flere plasser. Så dro Martin Schälli ut på sjette. Nå var det for alvor begynt å bli lyst, og etter 12,6 km kunne ankermannen Neeme Loorits løpe ut på stafettens lengste etappe. Han løp laget inn til en 177 plass, som tross alt var 850 plasser bedre enn det vi lå an til på første melde.

Damenes andrelag løp helt fantastisk bra! De kom inn over 300 plasser bedre enn i fjor. Herrelaget må også sies å ha løpt bra, i Carls fravær. Damenes førstelag nådde kanskje ikke helt målet sitt denne gangen, men kan gå revansjesugne fra stafetten. Nå ble vi bare mer motivert til å satse mot fremtidige stafetter!


Neeme Loorits blinkskudd under årets Jukola.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline