Suksessrik NM-uke

Postet av Lene Godager Kaas den 16. Sep 2016

8.-11. September var juniorene og seniorene samlet i Bodø for å løpe NM i orientering. Når vi retter blikket tilbake kan vi se tilbake på flotte resultater av mange av våre løpere!

Torsdag 8. September var det langdistanse på programmet. Carl Godager Kaas løp et stabilt løp og kunne til slutt innkassere sølvmedaljen. Premie ble det også på Nikoline E. Schjerve og Lone Brochmann på henholdsvis 12. Og 15. Plass.

Fredag 9. September var det klart for mellomdistanse kvalifisering. Det var særdeles gledelig å se Tone Wigemyr tilbake på toppen av resultatlisene. Hun vant nemlig sitt heat og kom seg videre til finalen. Lene Godager Kaas, Nikoline E. Schjerve, Lone Brochmann, Øystein Kvaal Østerbø og Carl Godager Kaas gikk også videre til finalen.

Lørdag 10. September sto mellomdistanse finale på programmet. Og for en triller det skulle bli i H21! Carl Godager Kaas startet forholdsvis tidlig til han å være, etter en litt rufsete kvalifisering, og løp inn til klar ledelse. Men det skulle komme mange sterke løpere bak. Olav Lundanes startet blant de siste og matchet Carls tider på alle passeringspostene. Ved passering arena, halvannen kilometer før mål, skilte kun 9 sekunder i favør Carl. På siste post var det helt likt mellom de to, men Carl hadde klart å tyne ut enda mer i innspurten og vant til slutt NM mellomdistanse med 1 sekund! Carl skulle endelig få NM gullet han manglet på mellomdistanse og kongepokal attpå til. Øystein Kvaal Østerbø løp inn til 14. Plass i samme klasse.

Det ble dessverre ikke helt stang inn for damene i det teknisk krevende terrenget. Her ble Tone beste kvinne på 14. Plass og Lone nr. 16. Lene Fikk med seg siste premien på en 24. Plass. Anniken Eriksrud Karlsen ble nr. 22 i D17-18.

Søndag 11. September – STAFETT
For klubben er stafetten helt klart høydepunktet under en NM-uke, og for en opptur det skulle bli! Vi stilte med 4 lag, to i dameklassen og to i herreklassen.

Damene var først ut! Nikoline E. Schjerve og Lone Brochmann var utpekt som førsteetappeløpere for henholdsvis 1 og 2. Laget. Begge gjorde en kjempejobb! Lone vekslet som nr. 4 50 sek bak og Nikoline som nr. 6 1.06 min bak teten. Dermed kunne Lene Godager Kaas og Marthe Gløersen løpe ut i god posisjon. Begge løp stabilt gode stafettløp. Lene løp også opp et par plasser og kunne veksle Tone Wigemyr ut på 3. Plass. Marthe vekslet over til Kine Gulliksen som nr. 7. Tone løp veldig godt i starten og ristet av seg de andre lagene som kjempet om bronsemedaljen. Det ble likevel litt spenning mot slutten når Haldens andrelag nærmet seg faretruende bakfra, men Tone holdt hodet kaldt og kunne løpe laget inn til en veldig gledelig bronsemedalje! Kine løp også et stabilt løp og kunne til slutt løpe andrelaget inn til en fantastisk flott 9.plass! at BSK har to lag topp ti er helt utrolig, og sier litt om hvilken bredde vi har.

Etter en utrolig morsom damestafett var det klart for herrene. Det var stor spenning til hva de kunne klare. Først ut skulle Rune Olsen og Vetle Christiansen på henholdsvis 1. og 2. laget. Vetle ville virkelig vise at han gjerne skulle vært på 1.laget og hang lenge med i teten. Han fikk en liten bom mot slutten, men vekslet på en imponerende 4. Plass, 1.14min bak teten. Dette er en mann for fremtiden! Rune løp en trygg og god etappe og vekslet Øystein Kvaal Østerbø ut på en 25. Plass. Øystein løp også en stabil etappe og vekslet Carl Godager Kaas ut på 14. Plass. De fleste hadde nok trodd at medaljen var utenfor rekkevidde i det Carl løp ut på den siste etappen, fordi det var flere sterke løpere, som Eskil Kinneberg, et par minutter foran. Carl løp godt i tillegg til at det ble gjort feil av løperne foran og plutselig var han oppe i bronsekampen. Ved passering arena måtte han smile når han hørte at alle de andre lagene som løp sammen med han ble sekundert til å holde følge med Carl og ta han på slutten. Carl tenkte derfor at han måtte finne på noe smart. Legge seg bak og vente for å se om de andre gjorde feil eller ta saken i egne hender og sette fart for å sette press på de andre. Han valgte det siste. Det fungerte nesten! De fleste lagene ble ristet av, men Eskil Kinneberg for Raumar tok en råsjans på en kortere trassé til sistepost og kom et par meter foran Carl, dermed var det avgjort. Det ble en 4. Plass på våre menn. Å tape spurten om medaljen er alltid litt surt, men Rune, Øystein og Carl var godt fornøyde med 4. Plassen.

For 2.laget løp Martin Schälli og Raphael Ferrand (the master coach) gode etapper og ble til slutt nr. 43.

Det har vært en fantastisk uke i Bodø-området! Flott natur, fint o-terreng, mye fint vær, gode resultater og herlig sosialt samvær! Nå er det bare å se framover mot nye utfordringer. Neste ut er NM natt i Stavanger. Her stiller vi med 8 løpere, hele 5 stk i D21, hvilket er den klubben med flest deltakere!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline