Ungdomsgruppa 13-16 år

Oppdatert 5. mai 2020


Ungdomsgruppa i BSK orientering dekker aldersgruppen og nivået mellom råtass og junior/senior. Vanskelighetsgraden på orienteringen øker noe (B og A nivå, tilpasset deltakerne) og det blir mer fysiske økter samtidig som det fremdeles er stort fokus på å ha det sosialt og gøy på trening. Målet er å utvikle god kartforståelse, lære seg å finne fram raskeste vei i ukjent skog og heve seg som orienteringsløper. 

Ungdomsgruppa trener mandager og tidvis onsdager. Treningene foregår som regel i begrensede områder av Østmarka for å gi litt mer utfordring enn hva man kan få til lokalt på Brannfjell. Vi er så heldige at vi har en av våre gode seniorløpere som trener og han heter Simen Wästlund. 

De ivrigste 13-16-åringene kan også delta på seniortreningene i klubben. 


Ukas treningstilbud for ungdom annonseres i Spond. Ta kontakt med kontaktpersoner nevnt lenger ned for å bli invitert inn rett Spond gruppe. 

Smittevern:
Vi følger og ivaretar selvsagt alle smittevernregler under våre treninger, og du kan ikke møte på trening dersom du har symptomer på sykdom eller er i karantene/isolasjon. 


Hva om jeg er ungdom uten særlige forkunnskaper og har lyst til å bli med? 

Ta kontakt så skal vi sørge for at du raskt lærer deg det som skal til for å følge treningene. Orienteringstrening er utrolig bra fysisk grunntrening for alle idretter, med løping på mykt og tungt underlag i skog og mark. Spesielt å anbefale som sommeraktivitet for skiløpere. 


Løp, stafetter og samlinger

For 14-16 år er sesongens store målsetning deltakelse i Hovedløpet som er uoffisielt NM for ungdom. I tilknytning til Hovedløpet arrangeres også o-landsleir for samme aldersgruppe som er en samling for alle landets orienteringsungdom hvor man trener spennede økter og bygger sosiale bånd. 

Videre deltar vi på en rekke løp og stafetter både i og utenfor kretsen. Vi stiller lag i ungdommens Tiomila som er en kjempestor stafett i Sverige, kretsmesterskap stafett og andre lagkonkurranser som egner seg. 

Mange av kretsens orienteringsløp inngår i Trimtex Cup, som er en sammenlagt cup for alderen 13-16 år. 

Det er også et godt tilbud av samlinger og aktiviteter i regi av orienteringskretsen, deriblant vårsamling i Sverige som vi pleier å være med på.


Kontaktpersoner

Ansvarlig for ungdomstilbudet i klubben er Olav Eide, epost: o.eide@outlook.com, mobil 90105460.

Ungdomstrener er Simen Wästlund, epost hjalmyy@gmail.com, mobil 93611599


Under følger noen bilder som viser litt av aktiviteten i ungdomsgruppa:BSKs ungdomslag på KM stafett 2019

Innspurt på O-festivalen i Larvik, Norges største o-løp

Vårstafetten i Halden

Veksling på vårstafetten

Tiomila i Sverige

Nattorientering på høsten

BSKs ungdomslag på Tiomila 2019

Døpeløpe - et helt spesielt og særdeles vått o-løp i Nordmarka på sensommeren

Siste post på nattorienteringsløp i Nordmarka


Levert av IdrettenOnline