Nybegynnertrening i Orientering
Oppdatert 25.aug 2020


Er du mellom 7 og 12 år og har lyst til å

… lære å finne fram med kart og kompass?

… bli med på en fritidsaktivitet preget av lek og spenning?

… bli del av et godt og trygt sosialt miljø?

Bli med på Råtass-trening i Bækkelagets Sportsklub! 

Råtass er BSK orienteringsgruppa sitt tilbud for rekrutter og nybegynnere. Gjennom tilrettelagt lek og moro på Ekeberg og Brannfjell utvikler vi kartferdigheter og mosjon, og har det kjempegøy sammen. Våre trenere er kurset av Norges Orienteringsforbund. Treningene er tilpasset de som er helt nybegynnere (N-nivå) og de som er litt mer øvet (C- nivå). Foreldre kan gjerne være med! 

Treningstiden til råtassene er mandager kl 1800-1915 og foregår utendørs som regel på Ekeberg/Brannfjell.  Oppmøtested kan endre seg litt fra uke til uke så følg med på treningsplan som legges på på Råtassgruppa sine lukkede facebooksider hver uke. Søk medlemsskap i facebookgruppa her: https://www.facebook.com/group...

Viktig å merke seg at alle fellestreninger i BSK følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Trenere har ansvaret for å sikre at dette etterleves, men foreldre må også hjelpe til å passe på. Spesielt viktig at man IKKE møter på trening dersom man har sykdomstegn eller er i karantene. 


Hvordan er opplegget og hva kreves?

Orientering er en fantastisk familiesport. Vår erfaring er at det er fint å begynne med orientering i 7-8 års alderen, og da helst sammen med en foresatt i begynnelsen.

På treningen vil det bli gitt en innføring i bruk av kart og kompass og det vil bli lagt opp til varierende øvelser tilpasset ferdighetsnivå. Vi har stort fokus på lek og moro. Vi arrangerer sommeravslutning og klubbmesterskap sammen med de eldre løperne i klubben. 

Vi kan også gi et tilbud til de foreldre som ønsker innføring i kart og kompass.

Ingen forkunnskaper nødvendig, men godt humør og interesse for noe spennende er fint å ha med. 

Av utstyr trenger man i første omgang bare treningstøy og joggesko. Vi har kompass og elektroniske tidtakerbrikker til utlån. Dette et utstyr som man etter hvert kan kjøpe personlig når man blir ivrig, selges rabattert gjennom BSK. Vi har også egne BSK orienteringsklær som kan være interessant etter hvert som man blir ivrig. 


Løp og stafetter

Vi oppfordrer til deltakelse på enkle orienteringsløp og lagstafetter. Det er kjempegøy! Det finnes et mangfold av orienteringsløp både nært og fjernt, med klasser og løyper for alle aldre og nivåer. Et av vårens høydepunkter er råtass-stafetten i østmarka, en lagkonkurranse hvor barna danner lag og går sammen med en voksen på post/poengjakt. Det første bildet under er fra råtass-stafetten i 2019.

I nær sagt alle orienteringsløp finnes det enkle nybegynnerløyper som passer både for våre råtasser og foreldre. Premier til alle. Trenerne i BSK stiller gjerne opp og hjelper dere i gang med deltakelse på løp. 

For de litt eldre barna 10-12 år arrangeres det også en o-troll leir på høsten. Dette er en overnattingstur i regi av orienteringskretsen hvor det er mye gøy og spennende orienteringsopplegg. 


Hva koster det, og hvordan blir jeg med?

Er du allerede medlem i en annen gruppe i BSK (ski, fotball, håndball eller annet) er deltakelse på råtasstrening kostnadsfritt. Er du ikke allerede BSK’er, se info om aktivitetskontingent her. Du må gjerne møte opp på noen treninger for å teste ut opplegget før du eventuelt melder deg inn. 


For de litt eldre nybegynnerne

Råtassgruppa er i utgangspunkt tiltenkt barn i 8-12 årsalder. Ungdommer i alderen 13-16 uten forkunnskaper men som ønsker å begynne med orientering kan ta kontakt, så vil vi kunne lage et tilpasset opplegg. For å få en innføring i orientering kan uerfarne ungdommer gjerne trene parallelt med råtassgruppa (samme kart) noen ganger, men vil vi forsøke å innlemme nye ungdom i treningsgruppa for 13-16 år så raskt som mulig. Disse har egne treninger med litt mer utfordrende orientering. 


Påmelding ved oppmøte eller til Aasne Fenne Hoksrud (47417204 eller aasne.hoksrud@gmail.com) 


Under følger noen bilder som viser litt av stemningen på Råtasstrening og løp og aktiviteter vi henger med på:

Lagbilde fra Råtass-stafetten 2019

Den populære Røyskattløypa i steinura ved Skullerudstua brukes i forbindelse med sommeravslutningen...

Lagkonkurranse i 2018

Instruksjoner og veiledning i hva man skal gjøre..

Trening på Brannfjell høsten 2018

Noen ganger kan man bli litt skitten under skoa....

På høsten prøver vi oss også litt med hodelykt i trygge omgivelser. Det er ekstra spennende.

Fellestrening på Hvervenbukta

Start på lagkonkurranse, med røykmaskin, kritt og såpeboblekanon!Levert av IdrettenOnline